News Flash:

Cum vor fi platiti profesorii la examenul de titularizare

9 Iulie 2009
829 Vizualizari | 0 Comentarii
Afisat la 15:31

Ministerul Educatiei a publicat normele privind plata comisiilor de examen pentru concursurile de ocupare a posturilor didactice vacante in invatamantul preuniversitar. Astfel, membrii comisiei de concurs sunt platiti dupa cum urmeaza: secretar - salarizat cu 75 lei, supraveghetori - 6 ore/zi, fiecare salarizat cu un tarif 25 lei/zi, profesori traducatori - salarizat cu 30 lei/ profesor, informaticieni/analisti programatori/ajutori analisti programatori - fiecare salarizat cu un tarif de 1,20 lei/fisa candidat operata.

In ceea ce priveste corectarea, profesorii evaluatori din invatamantul preuniversitar, avand gradul didactic I sau II, primesc 5 lei pentru fiecare lucrare corectata. Al treilea profesor evaluator, dupa caz, primeste, la randul sau, 5 lei/lucrare corectata. Tot 5 lei primesc si profesorii care fac parte din comisiile de contestatii. Secretarul comisiei de contestatii, cadru didactic din invatamantul preuniversitar, este salarizat cu 50 lei.

Pentru proba orala la limba de predare, comisia va fi formata din presedinte - inspector scolar de specialitate, doi membri - profesori de specialitate din invatamantul preuniversitar cu gradul didactic I sau II - fiecare salarizat cu un tarif de 3,50 lei/candidat. Aceleasi tarife sunt si pentru proba practica/orala in profilul postului. Plata se face de catre unitatea la care este incadrata persoana respectiva, pe baza adeverintei eliberate de presedintele comisiei. Fondurile vor fi asigurate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin inspectoratele scolare. Persoanele care fac parte din comisii beneficiaza de decontarea cheltuielilor de cazare, transport si diurna.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014175 (s)