Eveniment-Social

Cumparaturile de Pasti pot fi adevarate capcane pentru ieseni

Publicat: 11 apr. 2012
1

Numarul comerciantilor care profita de neatentia clientilor ieseni a crescut in ultima perioada, mizand pe intentia oamenilor de a cumpara la preturi cat mai mici diferite produse necesare pentru Pasti. In acest sens, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi a efectuat peste 60 de actiuni de control la diferiti agenti economici din judet. Verificarile comisarilor de la CJPC Iasi s-au lasat si cu amenzi in valoare totala de 20.000 de lei. Acestia au depistat nereguli in ceea ce priveste etichetarea si respectarea termenelor de valabilitate la oua, lapte, faina, stafide si alte produse alimentare vandute in magazine. Astfel, cumparatorii nu puteau fi siguri de unde provin alimentele sau cand expira si nici nu aveau informatii clare privind componenta acestora.

Un alt produs foarte vandut in ultimele saptamani, dar in multe cazuri in mod ilegal, este vopseaua de oua. „Reamintim cumparatorilor ieseni sa nu cumpere vopsea tipografica pentru oua si sa aleaga in schimb produsele cu elemente de identificare complete, comercializate de agentii economici autorizati. De exemplu, nu este recomandata cumpararea si intrebuintarea vopselelor oferite de vanzatorii stradali care au impanzit anumite zone ale orasului”, a declarat Daniel Piftor, comisarul-sef al CJPC Iasi.

In ceea ce priveste comercializarea carnii de miel, foarte cautata in aceasta perioada, autoritatile sfatuiesc iesenii sa cumpere carnea numai din locurile autorizate din oras, de la vanzatorii care detin toate avizele sanitar-veterinare impuse prin lege.

Adauga un comentariu