News Flash:

Cunoasterea si protejarea patrimoniului in Atena mileniului al III lea

7 Aprilie 2008
746 Vizualizari | 0 Comentarii
Liceul Teoretic Garabet Ibraileanu
In cadrul Programului Leonardo, un grup de elevi ai Liceului Garabet Ibraileanu din Iasi a desfasurat activitati specifice in perioada 3-23 martie 2008, in capitala Greciei. Proiectul initiat de prof. dr. Elena Anghel s-a intitulat "Invatarea TIC si a limbilor straine prin cunoasterea si protejarea patrimoniului cultural". In Grecia, elevii beneficiari ai proiectului au desfasurat activitati diverse legate de protejarea patrimoniului in diverse institutii din Atena, printre care Muzeul Benaki si Biblioteca Nationala a Greciei.

Au discutat cu specialisti despre restaurarea si conservarea patrimoniului, au participat la expuneri si demonstratii practice realizate de specialisti in conservarea patrimoniului, la dezbateri pe tema legislatiei europene in domeniul protejarii patrimoniului. De asemenea, au desfasurat activitati pentru identificarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural, clasarea obiectelor mobile de patrimoniu, cercetare si investigatii fizice privind obiectele din patrimoniul cultural, modalitati clasice/ traditionale de inregistrare a obiectelor de patrimoniu, utilizarea TIC folosind programul WEB design pentru inregistrarea obiectelor de patrimoniu, modalitati de integrare in circuitul cultural al obiectelor de patrimoniu: principii si reguli, plan de actiune; protejarea obiectelor de patrimoniu in caz de dezastre: reguli generale si masuri preventive; expertiza obiectelor de patrimoniu; evaluarea si depasirea riscurilor potentiale si imediate la care sunt expuse bunurile culturale de patrimoniu: principii, metode utilizate; modalitati de integrare in circuitul cultural a obiectelor de patrimoniu. Totodata, beneficiarii au participat la programe interactive privind protejarea patrimoniului cultural, desfasurate in institutiile de plasament. Participantii la proiect au invatat sa faca inregistrarea si reprezentarea pe calculator a obiectelor de patrimoniu, au participat la cursuri de greaca si la activitati culturale si educative care i-au pus in contact cu specificul civilizatiei si culturii elene. Deplasarea in Grecia si complementele dobandite au reprezentat o experienta inter-culturala si eventual un stagiu de formare pe care elevii de azi il pot aborda in viitor in Iasi, care este capitala culturala a Romaniei sau oriunde in Europa si in lume, urmand coordonatele marilor valori spirituale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

leonardo atena muzeul benaki tic europa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3222 (s) | 24 queries | Mysql time :0.213966 (s)