Sport

Cupa Mondiala de rugby: Romania, invinsa de Irlanda

Publicat: 27 sept. 2015
1

Nationala de rugby a Romaniei a fost invinsa si de Irlanda, scor 10-44, in al doilea meci disputat in Grupa D a Cupei Mondiale, care se desfasoara in Anglia.

Jucand pe un stadion Wembley cu aproape 90.000 de spectatori, un record al actualei competitii mondiale de rugby, „stejarii” au inceput similar partidei cu Franta, cand au fost condusi cu 3-0 si apoi au egalat, prin Valeriu Calafeteanu.

Pana aproape de jumatatea primei reprize, jucatorii nostri au reusit sa pastreze proportiile scorului, insa au venit doua eseuri care au dus scorul la 18-3, pe fondul unei evolutii foarte bune a irlandezilor.

In partea a doua a jocului, irlandezii un inceput in forta, cu un nou eseu, iar un sfert de ora mai tarziu, Csaba Gal a fost eliminat pentru 10 minute, timp in care Irlanda a reusit un al patrulea eseu.

Ultimele cinci minute au adus o noua reusita a irlandezilor, iar Ovidiu Tonita a inscris singurul eseu al „stejarilor”, in ultimele minute de joc, in timp ce Florin Vlaicu stabileste scorul final, 44-10 pentru Irlanda.

Cei mai buni jucatori ai irlandezilor au fost Bowe si Earls, cu cate doua eseuri, contribuind la a sasea infrangere consecutiva a Romaniei la Cupa Mondiala.

Romania va disputa urmatorul meci pe 6 octombrie, de la ora 18:45, in fata Canadei, pe stadionul Leicester City. Tara noastra ramane astfel fara victorie la Cupa Mondiala de rugby din 2007, ultimul succes fiind obtinut in fata Portugaliei.

Romania este singura echipa fara punct in grupa sa. Irlanda are 10 puncte, Franta are 9, Italia are 4, iar adversara „stejarilor” din 6 octombrie, Canada, are un punct. Singura echipa cu un parcurs mai slab decat al Romaniei, dintre cele 20 prezente la acest turneu final, este cea a Uruguayului, care insa a evoluat impotriva unor nationale mai bine clasate decat adversarele „stejarilor” – Australia si Tara Galilor.

Adauga un comentariu