International

Cuplu de spioni rusi, arestat in Germania

Publicat: 22 oct. 2011
1

Un cuplu de presupusi spioni rusi, activi de aproximativ 20 de ani, a fost arestat in Germania marti, anunta agentiile internationale de presa, sambata.

Cei doi sunt detinuti la Ballingen, un oras situat la aproximativ 40 de kilometri sud de Stuttgart (Baden-Wurtemberg) si la Marburg, la aproximativ 70 de kilometri est de Koln (Hesse).

Cei doi presupusi spioni sunt suspectati ca au lucrat pentru serviciile de informatii externe ruse (SVR), scrie RIA Novosti.

Femeia a fost retinuta in timp ce primea un mesaj radio, codificat. Potrivit revistei Der Spiegel, preluata de agentia rusa de presa, barbatul este nascut in Argentina, iar femeia, in Peru.

Acesta este primul caz de acest tip din Germania de la reunificarea tarii, in urma cu 20 de ani, potrivit revistei, iar anchetatorii emit ipoteza ca activitatile cuplului in cadrul serviciului de informatii externe rus ar fi inceput in perioada KGB.

Ulterior, ambasada rusa din Berlin a anuntat ca nu a primit nicio nota oficiala privind arestarea unor presupusi spioni rusi in Germania.

„Nu comentam speculatii de pe Internet. Ambasada nu a primit nicio nota oficiala pe aceasta tema din partea autoritatilor germane”, a afirmat un diplomat rus, citat tot de RIA Novosti.

Adauga un comentariu