Magazin

Cuplul care traieste pe crestele Bucegilor, langa Sfinx. Femeia nu a mai coborat in vale de 18 ani

Publicat: 04 aug. 2014
1
In timp ce unii nu isi imagineaza viata fara larma, vizite, magazine, cluburi si cinematografe, altii fug in munti. La propriu.
Fost meteorolog, Gina n-a mai pus piciorul intr-un oras de 18 ani. Are, impreuna cu sotul, o cabana in Bucegi si se declara fericita. N-ar renunta pentru nimic in lume la peisajul atat de drag, la aerul tare de pe creste si la vecinatatea norilor.
Gina revede cu mirare locurile in care s-a nascut. Desi casa parinteasca e la mica distanta, a preferat sa se izoleze in Bucegi. S-au implinit 18 ani de cand n-a mai mers in vale. Isi duce traiul intr-o cabanuta modesta langa Sfinx.
Citeste si:  CUTREMUR in Vrancea, al treilea in 24 de ore
„Iti dai seama, sa te scoli dimineata sa vezi soarele rasarind si sa il vezi pe el in lumina, nu iti place? E o nebunie”, spune Gina.
Meteorolog de profesie, Gina a lucrat intai la statia de la Varful Omu, apoi la Babele. Cand ea si sotul ei – tot meteorolog – au fost disponibilizati, n-au mai vrut sa coboare in lumea civilizata. Traisera deja prea mult in salbaticie. Au vandut tot ce aveau la Predeal si au ridicat o cabana.
Gina spune ca e fericita si nu ii e dor de nimic. Ginel, sotul Ginei, este cel care se ocupa de aprovizionare. Iarna e mai greu cand, din cauza troienelor si a crivatului, nu ies cu saptamanile. Au fost si zile in care n-au mai avut nici macar un colt de paine.
Citeste si:  Cod Galben de ploi, grindina si vijelii
Ginel Chitanescu: „Am avut momente cand am zis: Ma, Ginuto, ajunge. Gata, hai sa plecam. Si ea mi-a zis: Pe mine ma scoti de aici doar cu picioarele inainte. Si atunci, din greu in greu am reusit sa supravietuim.”
„Gina, este un om ciudat, ii place foarte mult natura. E lipita de iarba, e lipita de nori, e lipita de vant”, spune Catalin Manoliu, fost meteorolog.
Drumetii infometati gasesc intotdeauna la Gina o masa calda. Curand vor putea sa ceara si gazduire, pentru ca sotii au renovat cabana si vor s-o introduca in circuitul turistic. 
Citeste si:  Un cuplu intr-o discutie
 
Adauga un comentariu