Actualitate

Cuplul de tepari care terorizeaza Iasul! S-au dat mari afaceristi in domeniul imobiliar! Au furat cat i-au tinut buzunarele si au disparut!

Publicat: 12 aug. 2019
1

@ Doi asociati in afaceri imobiliare s-au pus pe capatuit, dar prin metode aflate la limita legii, adica prin tepe @ Vladimir Apetrei si Valentin Teleman inchiriau apartamente si, fara stirea proprietarilor, le subinchiriau in regim hotelier @ Afacerea era garantata @ Dar au inceput sa nu mai plateasca chiriile si nici sa inapoieze banii imprumutati @ Vladimir Apetrei a luat 3.000 de euro de la ieseanul Gabriel Balan, proprietarul care i-a inchiriat apartamentul din Sf. Andrei @ "Eu i-am inchiriat cu 300 euro pe luna. La un moment dat, nu a mai platit. Am de recuperat trei chirii. I-am imprumutat si 3.000 de euro. Am fost si am semnat contractul de imprumut la notar. Acum nu mai raspunde la telefon. Nu am alta varianta decat sa-l dau in judecata. L-am vazut impreuna si cu Teleman. Ei sunt asociati. Avea mai multe apartamente si i-a dat lui Apetrei sa se ocupe", a precizat Gabriel Balan @ Contactat telefonic, Vladimir Apetrei nu a vrut sa recunoasca intelegerea cu Balan @ "Da, am avut un apartament luat si nu am respectat termenii din contract. Am inapoiat cheile, iar saptamana asta voi plati. Nu am imprumutat bani, nu stiu despre ce contract este vorba. Nu a luat de la mine. O sa ma uit prin contracte. Sa vad ce ajunge la instanta", a declarat Vladimir Apetrei

Scandal in lumea agentilor imobiliari. Ieseanul Gabriel Balan sustine ca in ultima perioada a avut relatii contractuale cu agentul Vladimir Apetrei, patronul firmei Titan Imobiliare SRL, din Tatarasi, cu noua denumire de IC Titan SRL. Balan are un apartament pe Sf. Andrei, care l-a inchiriat lui Apetrei. Fara stirea proprietarului, agentul folosea imobilul pentru inchirierea in regim hotelier. Lunar platea o chirie de 3.000 de euro proprietarului, dar scotea un profit mult mai mare, in conditiile in care o zi de cazare costa si 200 lei. La un moment dat, Balan nu a mai fost de acord cu aceasta intelegere, mai ales atunci cand Vladimir Apetrei a intarziat plata chiriei pe o perioada de trei luni.

Mai mult, acesta are de platit si o datorie de 3.000 de euro. Pentru ca nu a reusit sa stabileasca un contact cu debitorul, Balan a precizat ca va inainta o actiune in instanta, ca ultima masura. De precizat ca Apetrei este asociat cu Valentin Teleman, in aceeasi afacere cu apartamente subinchiriate.

In editiile trecute ale cotidianului BZI, subiectul a fost tratat pe larg, reclamantii aratand cum au fost tepuiti de Teleman. "Eu i-am inchiriat cu 300 euro pe luna. La un moment dat, nu a mai platit. Am de recuperat trei chirii. I-am imprumutat si 3.000 de euro. Am fost si am semnat contractul de imprumut la notar. Acum nu mai raspunde la telefon. Nu am alta varianta decat sa-l dau in judecata. L-am vazut impreuna si cu Teleman. Ei sunt asociati. Avea mai multe apartamente si i-a dat lui Apetrei sa se ocupe", a precizat Gabriel Balan.

In replica, Vladimir Apetrei a scaldat-o. A explicat ca nu-si aminteste ca ar fi imprumutat bani. "Da, am avut un apartament luat si nu am respectat termenii din contract. Am inapoiat cheile, iar saptamana asta voi plati. Nu am imprumutat bani, nu stiu despre ce contract este vorba. Nu a luat de la mine. O sa ma uit prin contracte. Sa vad ce ajunge la instanta", a declarat Vladimir Apetrei.

Vezi si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

A fost amendat

Anul trecut, firma lui Apetrei a fost amendata cu 5.000 lei de catre comisarii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Iasi. Ieseanul Ioan Manolie a contactat reprezentantii societatii pentru a incheia un contract ce viza renovarea apartamentului de pe soseaua Nicolina. Pe langa tranzactiile imobiliare, domeniul de activitate a agentiei a fost extins cu amenajari interioare. Manolie a negociat contractul cu un anumit Paul Calugaru, reprezentant al firmei de imobiliare. Cele doua parti s-au inteles la suma de 10.500 lei pentru renovarea apartamentului. Manolie s-a plans ca Paul Calugaru i-a promis ca se va ocupa personal de renovare. Insa, in realitate, echipa acestuia a intervenit, lucrarile fiind executate foarte prost. Peretii erau strambi, tamplaria era murdara, iar varul nu s-a prins pe suprafete. A dat un avans de 6.400 lei, dar la acel moment nu a mai vazut vreun ban.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Telaman, tepar notoriu

In ceea ce-l priveste pe asociatul lui Apetrei, Valentin Teleman, pe numele acestuia sunt zeci de reclamatii. Recent, a fost inregistrata si o actiune pe numele asa-zisului afacerist. Mariana Zaharia i-a inchiriat lui Teleman apartamentul din zona A. Sesan, in speranta ca va mai genera venituri cat timp este plecata din tara. Insa, la un moment dat, s-a ingrijorat cand nu mai primea banii din chirii. S-a intors in tara si a aflat ca apartamentul era folosit in regim hotelier. Mai mult, femeia banuieste ca apartamentul era folosit de prostituatele care isi atrageau clientii. Acum, l-a dat in judecata, in speranta ca va recupera suma de 17.000 lei, insemnand chirii si facturile la utilitati.

Conform spuselor femeii, si apartamentul a fost distrus in perioada cat a fost inchiriat. "Adevarata fata a paratului, precum si indeletnicirile acestuia eu le-am aflat incepand cu luna septembrie 2018, cand a inceput sa nu mai plateasca chiria si sa ma amane, respectiv in ianuarie 2019, cand am aflat ca de fapt apartamentul era subinchiriat in regim hotelier. Am luat pentru prima data contact cu paratul in august 2018, cand cea care se ocupase pana atunci de apartament a plecat in concediu. Inca de la inceput, paratul nu mi-a comunicat ca doreste sa subinchirieze apartamentul, lucru cu care oricum nu as fi fost de acord. Nici la momentul actual nu stiu cu exactitate pentru ce anume a fost subinchiriat apartamentul subsemnatei, existand, din punctul meu de vedere, o serie de suspiciuni cu privire la savarsirea unor infractiuni, vizand traficul si exploatarea persoanelor in scop sexual, aspecte pe care le voi detalia cu ocazia depuneriii unei plangeri penale", se arata in actiunea depusa la Judecatoria Iasi.
Comentarii
  • Teleman a fost politist de frontiera implicat in contrabanda cu tigari. Dupa ce a plecat din politie si-a cumparat mai multe apartamente pe care le inchiria in regim hotelier. REZ APARTAMENTS

  • asa si ce te smiorcai asa.. 😉 baiat jmeker destept.. 😉 a realizat k o viata avem.. 😉 care poate oase roade.. 😉 nu e timp de lugu miau miau in vremurile astea.. 😉 fura care cum poate pana il lasa pe fraier in chiloti.. 😉 k nu se stie ce vremuri vin.. 😉

    • Cand stii ca in scurt timp ajungi la bulau, iti cam sare „jmecheria” din cap! Si mai esti obligat sa si dai niste bani inapoi, multi bani care nu au fost ai lui, ci a unor moldoveni cu care facea contrabanda!

  • Ahaha, teparii si-au dat tzeapa intre ei?
    Niste ****** in imobiliare iar unii sunt subborice critica. Btw pe cine imprumuti cu 3k? E clar ca se cunoac bine, nu dai cateva mii unui strain! Poate cu unele exceptii ca iti aduce minore sau faci evaziune ori spalare de bani! Jeguri.

  • De banii astia iti iei pistol de foc si ii executi in cap pe „tapari”. Decat sa astept statul paralel sa-mi faca dreptate (adica niciodata), nu mai bine imi fac eu si apoi ma car din tara cu satisfactia ca am mai scapat tara de doua lepre?

  • Se pot verifica creditele facute de Teleman in ultimii ani, pe numele lui, a unor apropiati/apropiate si inclusiv pe societatile pe care le controleaza! E vorba de niste miliarde, din cate se discuta printre prietenii sai! Deci, cred ca ar fi de treaba pentru unele institutii din Iasi…daca s-ar dori!

  • îl cunosc pe vali de 20 de ani,pot spune cu certitudine că nu a fost un băiat rău sau că a făcut din rea credință.A fost un om corect, când a putut a ajutat pe toată lumea.Vina ar putea fi împărțită, nimeni nu i a obligat să gireze împrumuturile lui(dacă îți asumi să girezi trebuie să fii conștient că există posibilitatea din varii motive să și plătești acel împrumut)dacă faci un credit și dai banii cuiva pe bună credință fără acte notariale îți asumi riscul(țara este plină de oameni creduli ex : caritas)și mie mi-a propus să girez un credit pentru el acum vreo 3 ani,deși eram prieteni buni de aproximativ 15 ani,am refuzat spunandu-i că nu pot risca siguranța financiară a familiei mele pentru o promisiune că va fi bine!suntem prea ușor de manipulat!Vali nu va păți nimic dpdv legal fiindcă este foarte greu să demonstrezi reaua credință! Toți și-au asumat riscurile! Învățați! Fiți vigilenți! Fiți informați!

Adauga un comentariu