National

Cuplurile necasatorite, vizate de o noua lege. Ce a decis ministrul Justitiei

Publicat: 06 aug. 2016
1

Declaratie uimitoare a ministrului Justitiei. In opinia Ralucai Pruna, cuplurile care traiesc fara casatorie, indiferent de sexul partenerilor, au nevoie de protectie oferita de lege.

Ministrul Justitiei si-a exprimat public pozitia fata de demersurile judecate la CCR, care vor fi decise in septembrie, si anume definirea familiei prin casatoria dintre un barbat si o familie – pe de o parte si recunoasterea casatoriilor gay – pe de alta parte. Raluca Pruna considera ca initiativa de a specifica din cine este format cuplul casatorit restrange notiunea de familie la romani, in loc sa o protejeze, potrivit b1.ro.

„Eu ca ministru am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor si am spus atunci ca, in opinia mea, Romania nu trebuie sa se individualizeze, sa se singularizeze pe scena europeana in aceasta materie. Si as aminti faptul ca exista numeroase state in care a fost recunoscut parteneriatul civil chiar si intre persoane de acelasi sex, in Romania nu este cazul nici macar pentru persoane de sex opus. Pozitia mea este aceea pe care am exprimat-o si in cursul audierii mele, inainte sa imi preiau mandatul, ca este un subiect de societate care este sensibil, dar este un subiect de societate pe care nu trebuie sa il ocolim. Aceste persoane au nevoie de o protectie. De o protectie de la lege. Legislatia noastra civila defineste casatoria ca pe uniunea formala dintre un barbat si o femeie. Or, eu cred ca aici – asta este o opinie personala, care tine cont de o agenda europeana si de ceea ce au facut si alte state membre – trebuie sa tinem seama ca avem numeroase situatii care implica cetateni romani si ca, in fond, legea nu face altceva decat sa puna intr-o norma ceva care este raspandit la scara societatii”, a afirmat Raluca Pruna.

Comentarii
  • Am citit ca vreti sa faceti angajari dar va sugerez sa va ganditi si la un corector. Citesc acest ziar zilnic, de foarte multi ani si as face circa 10-15 corecturi pe zi, asta nu fara circa 1000 euro pe luna. Va dau un singur exemplu din numarul de azi: si anume . . . ,,definirea familiei prin casatoria dintre un barbat si o familie – pe de o parte si recunoasterea casatoriilor gay – pe de alta parte. Raluca Pruna???? De cand un barbat se insoara cu o familie???
    Astept un mesaj!!

Adauga un comentariu