WoW!

Macerat de propolis, miere și usturoi – Utilizare

Publicat: 13 nov. 2020
borcan cu macerat de propolis, miere si usturoi
Femeile însărcinate nu au voie să urmeze această cură

Unul dintre cele mai bune produse cu efect terapeutic este curat cu macerat de propolis, miere şi usturoi. Bătrânii noştri o foloseau pentru o largă varietate de afecţiuni. Era eficienta în caz de: tromboflebită, imunitate scăzută, debilitate, impotență vasculară, arterită, ateroscleroză, infecţii virale, hipertensiune şi nu numai.

Paşii de pregătire pentru cura cu macerat de propolis, miere şi usturoi nu sunt mulţi. Procedeul nu e greoi. Trebuie doar atenţie şi răbdare. Iată de ce ai nevoie şi care este modul de preparare.

Ingrediente:

  • 600 gr usturoi
  • 1 litru alcool  90-95% alcool
  • 100 ml alcool peste 80% alcool
  • 20 gr propolis

Mod de preparare:

Mai întâi dai prin maşina de tocat usturoiul. Apoi îl pui într-un litru de alcool şi îl laşi la macerat timp de o săptămână. Foloseşte pentru asta un recipient din sticlă, pe care să-l poţi închide ermetic.

În a doua etapă prepari o tinctură de propolis. Pui propolisul în 100 ml alcool de peste 80% alcool. Amestecul obţinut se pune într-un vas şi se încălzeşte până la maxim 35 de grade Celsius. Amestecă bine în el. Timp de 7 zile amestei zilnic în el, apoi îl laşi la decantat.

În a treia etapă amesteci: 62% tinctură de usturoi, 6% tinctură de propolis şi 32% miere de albine. Atenţie: cele două tincturi trebuie să fie strecurate, înainte de a fi amescate.

Trebuie spus că propolisul funcționează și ca antibiotic natural.

Cura cu macerat de propolis, miere şi usturoi – La ce foloseşte

Uite de ce e bine să-ţi prepari chiar acum un macerat de propolis, miere şi usturoi:

  • tratează insuficiența cardiacă. Ia 20% din cură de macerat şi amestecă cu tinctura 10% din ruscuţă de primăvară sau frunze de lăcrămioară;
  • varice, flebită şi hemoroizi. Prepară un mix din 70% cură de macerat cu tinctură 10% din flori de coada şoricelului, scoarță de castan sălbatic şi muguri de plop negru;
  • hipertensiune arterială. Amestecă 90% cură de propolis cu 10% tinctură din flori de păducel, frunze mesteacăn şi talpa gâştei în părţi egale.

Mod de utilizare – Macerat de propolis, miere şi usturoi

La final obţii un preparat limpede, cu o culoare plăcută. De trei ori pe zi, înainte de masă cu 30 de minute, ia câteva picături din ea, diluate în circa 100 ml apă sau ceai.

ATENŢIE:

  • usturoiul interacţionează cu multe tratamente naturiste şi medicamente. Înainte de a începe cura, discută cu medicul specialist;
  • nu au voie să urmeze cura femeile gravide, persoanele cu hipotensiune sau boli pulmonare;
  • cura este interzisă în caz de: enterită, gastrită, intervenţii chirurgicale.
Adauga un comentariu