Actualitate

Cura cu nuci este recomandată în fiecare toamnă. Face minuni pentru inimă, creier, dar și multe alte afecțiuni

Publicat: 23 sept. 2020
Cura cu nuci este recomandată în fiecare toamnă
Datorită acizilor grași esențiali omega-3, nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare

Cura cu nuci este recomandată în fiecare toamnă. Cu cât mănânci mai multe nuci, cu atât vei avea mai multe beneficii pentru sănătate. Iar în această perioadă le găsim din belșug așa că nu ar trebui să mai stai pe gânduri. Aceste fructe oleaginoase sunt un aliat de nădejde în prevenirea și ameliorarea bolilor cardiovasculare.

Pentru acest sezon, medicina naturistă recomandă să ținem o cură de nuci. Acestea sunt nemaipomenite ca adjuvant în tulburările de stomac și intestine (ulcere, dispepsii, iritații, diaree, constipație). Totodată, cei care includ în dieta zilnică nucile, au un risc scăzut de a suferi de boli cardiovasculare. Nu în ultimul rând, nucile pot preveni apariția diabetului, dar și a unor tipuri de cancer, mai arată studiile.

Motive pentru care cura cu nuci este recomandată în fiecare toamnă

Datorită acizilor grași esențiali omega-3, nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare. Consumul lor ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și previne înfundarea arterelor. Sunt recomandate, în această perioadă, în special persoanelor vârstnice, deoarece îmbunătățesc circulația sângelui. Consumul periodic de nuci întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora.

Mai mult, nucile au un conținut bogat în vitamina E, iar consumul lor reduce riscul de a face un atac de cord. Un studiu recent arată că opt nuci pe zi ne păstrează arterele flexibile și inima sănătoasă. Totodată, previn și apariția atacului vascular cerebral.

Mai mult, nucile sunt un stimulent al memoriei și sunt recomandate celor ce depun un efort intelectual sporit. Și aceasta deoarece conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare. Iar conținutul bogat în zinc le recomandă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere și al tulburărilor sistemului nervos.

În această perioadă, multe persoane se confruntă cu astenia de toamnă. Iar depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite, chiar și la persoane tinere. Însă aceasta poate fi combătută cu un consum regulat de nuci, datorită acizilor grași esențiali.

Ce boli grave poate preveni consumul de nuci

Consumul regulat de nuci are foarte multe beneficii pentru sănătate, printre care reducerea incidenței bolilor cardiovasculare. Se știe că nucile conțin fibre alimentare și proteine care potolesc rapid foamea și creează o senzație îndelungată de sațietate. Iar despre fibre trebuie să știți că previn apariția diabetului zaharat de tip 2. Acum, toamna, sunt foarte indicate mai ales că se găsesc din belșug. Ele pot fi consumate ca atare sau asociate cu crudități, în salate.

Prin conținutul lor ridicat de melatonină, nucile te ajută să te odihnești corespunzător. Consumul lor ameliorează senzația de oboseală, de iritabilitate, combat astmul și întăresc sistemul imunitar. Totodată, pot preveni îmbătrânirea pielii prin antioxidanții pe care îi conțin.

Mai mult, un studiu realizat la Harvard a scos la iveală că nucile reduc cu o treime riscul de cancer pancreatic. Cercetătorii au analizat date de la 75.000 de femei și au studiat incidența cancerului pancreatic. Apoi au comparat consumul de nuci în rândul pacientelor cu cancer cu cel al femeilor sănătoase. Rezultatele au arătat că cele care consumau nuci aveau un risc de tumori cu 35% mai mic decât cele care mâncau nuci mai rar sau deloc.

Nu în ultimul rând, nucile sunt indicate și în tratarea unor afecțiuni precum Parkinson și Alzheimer. Așadar, toate acestea sunt motive pentru care cura cu nuci este recomandată în fiecare toamnă.

Adauga un comentariu