Sanatate

Cură de slăbire rapidă: 10 kg într-o săptămână? Sfatul nutriționiștilor

Publicat: 19 nov. 2021
femeie care se tine de blugii ei mai mari
O regulă recomandată de către nutriționiști este respectarea celor trei mese pe zi

Cea mai bună cură de slăbire rapidă cu 10 kg într-o săptămână este acea care te ajută să scapi de grăsimi și nu de mușchi sau apa din corp. Din moment ce nu ești suficient de hidratat sau mușchii tăi sunt slabi riști să te îmbolnăvești. Conform nutriționiștilor, trebuie să știi că este foarte greu, practic imposibil, să scapi de 1,5 kg de grăsime pe zi.

O persoană care dorește să scape de 10 kg într-o singură săptămână trebuie să ardă 13.500 de calorii. Pentru a reuși să ajungă la acest rezultat este nevoie de multă muncă, efort fizic și o dietă strictă.

colaj persoana grasa si slaba
O persoană care dorește să scape de 10 kg într-o singură săptămână trebuie să ardă 13.500 de calorii

Nutriționiștii nu recomandă cura de slăbire rapidă: 10 kg într-o săptămână te pot epuiza fizic

Nutriționiștii nu recomandă să slăbești așa brusc, pierderea de 10 kg într-o săptămână putând duce la o extenuare atât din punct de vedere fizic cât și mental.

Pentru a arde suficient de multe calorii timp de o zi trebuie să efectuați exerciții fizice. În cazul în care dorești să scapi de 10 kg într-o săptămână nu este suficientă doar o dietă de alimentație. Astfel, pentru a arde cantitatea de calorii stabilită este nevoie să alergi zilnic peste 10 km.

De asemenea, trebuie să faci aerobică și să exersezi pe o bicicletă staționară timp de câteva ore întregi. Un așa efort fizic este imposibil pentru o persoană nepregătită. O astfel de solicitare te poate extenua după prima zi, nefiind practic capabil să mai continui în același ritm o perioadă de o săptămână. Nutriționiștii spun că pierderea în greutate cu până la 10 kg într-o săptămână nu este posibilă. Apelul la o suprasolicitare fizică sau înfometarea te poate îmbolnăvi sau provoca afecțiuni cardiovasculare.

femeie care se tine de grasimea de pe burta
Pentru a arde suficient de multe calorii timp de o zi trebuie să efectuați exerciții fizice

Pierdere în greutate cu până la 10 kg într-o săptămână folosind diete

Specialiștii spun că dietele care oferă o pierdere în greutate rapidă, nu te ajută decât să-ți pierzi tenul proaspăt, buna dispoziție, energia și pofta de viață. Din moment ce organismul tău este înfometat și suferă de o lipsă calorică, pielea și organismul sunt foarte afectate. O astfel de dietă de obicei este o înșelare care doar distruge nervii și psihicul unei persoane.

Metodele dure de a pierde în greutate nu sunt potrivite pentru toată lumea. De cele mai multe ori, acestea au și o serie de contraindicații. Prin urmare, dacă dorești să începi o dietă este recomandat să consultați un medic pentru a înțelege dacă organismul este gata pentru un astfel de șoc alimentar.

Așadar, dacă te trezești cu gândul că vreau să slăbesc rapid cu 10 kg, atunci trebuie să realizezi că este corect și sănătos să faci această schimbare într-o perioadă de 2 luni. Folosind exerciții fizice moderate și potrivite pentru pregătirea ta sportivă.

Pentru a reuși să slăbești rapid și sănătos, trebuie să introduci în rutina ta zilnică unele sfaturi recomandate de nutriționiști.

femeie care tine un bol cu salata in mana si mananca din ea
Este important să nu mănânci din plictiseală sau înainte de somn

Slăbește rapid cu 10 kg folosind sfaturile nutriționiștilor

Pentru a reuși să ajungi la silueta mult dorită este important să începi să-ți numeri caloriile. Acest calcul te va ajuta să înțelegi câte calorii trebuie să arzi prin intermediul activităților fizice. De asemenea, este important să faci o schimbare în frigiderul tău și în coșul tău de cumpărături. Trebuie să mănânci mai multe fructe și legume și să excluzi alimentele semi-preparate, dulciurile și produsele de patiserie.

Este important să te hidratezi, astfel trebuie să bei cât mai multă apă. Exclude la maximum posibil consumul de băuturi dulci, sucuri și băuturile alcoolice.

O regulă recomandată de către nutriționiști este respectarea celor trei mese pe zi. De asemenea, poți opta pentru câteva gustări sănătoase între ele. Este important să nu mănânci din plictiseală sau înainte de somn.

Uneori kilogramele în plus pot dispărea de la sine dacă eviți factorii de stres. Este bine să înlocuiți felurile de mâncare preparate la tigaie, în mult ulei, cu cele coapte. Și cea mai importantă regulă este să nu te minți cu faptul că o cură de slăbire rapidă te poate scăpa de 10 kg într-o săptămână, foamea cu zilele putându-ți pune viața și sănătatea în pericol.

femeie care isi masoara cu un metru talia si tine o farfurie cu fructe si legume in mana
Metodele dure de a pierde în greutate nu sunt potrivite pentru toată lumea
Adauga un comentariu