Sanatate

Cură slăbire rapidă 5 kg 3 zile. Metode eficiente dar periculoase pentru buna funcționare a organismului tău

Publicat: 20 mai 2022
femeie care isi masoara talia cu diferite tipuri de metru
Arderea grăsimilor are loc în paralel cu creșterea volumului de lichid care intră în sânge

Astăzi, mulți sunt interesați de metodele expres de slăbire, îndeosebi de o cură de slăbire rapidă, 5 kg în 3 zile. De obicei, ne amintim că trebuie să slăbim câteva kilograme în plus cu câteva zile înainte de orice eveniment important, precum ziua de naștere, nuntă, aniversare de nuntă, vacanță și altele. Atunci apare ideea de a arunca prin orice mijloace câteva kilograme urâte pentru a se potrivi ținutei tale preferate. Dorința de a „slăbi 5 kg în 3 zile” este numită utopie de către nutriționiști și consultanți în nutriție. Pierderea rapidă în greutate este plină de probleme de sănătate.

Cele mai populare metode de pierdere rapidă în greutate sunt considerate post uscat, intermitent și cu apă, cu ajutorul medicamentelor cu efect laxativ și diuretic, mono-diete. Niciuna dintre metode nu este sigură pentru sănătate, așa că trebuie să le utilizați după ce ați cântărit toate argumentele pro și contra. Carbohidrații, sau mai degrabă caloriile obținute în urma utilizării lor, sunt transformate în molecule de grăsime, iar apoi în celule adipoase. Acestea din urmă tind să crească, strâns alăturate. În procesul de slăbire, organismul primește mai puține calorii și simte o lipsă de energie, ceea ce înseamnă că trebuie să folosească grăsimi. În locul grăsimii uzate, apare apa și, ca urmare, umflarea. Conducerea dramatică a apei, nu putem oferi elasticitate pielii, aceasta se lasă, iar organismul însuși funcționează intermitent, deoarece metabolismul este perturbat. Revenirea la dieta obișnuită duce la faptul că celulele lucrează din nou pentru furnizarea de țesut adipos, dar într-un ritm accelerat. Ca urmare, greutatea revine, în plus, se adaugă kilograme suplimentare de „siguranță” din corp și astfel dieta pentru slăbit burta nu funcționează.

femeie care sta langa mai multe fructe si legume tinand in mana un cantar
Cele mai populare metode de pierdere rapidă în greutate sunt considerate post uscat și cu apă

Cum are loc procesul de pierdere în greutate. Riscurile arderii grăsimilor într-un timp scurt

În procesul de pierdere în greutate, grăsimile se descompun în acizi grași și glicerol. Transportul acizilor grași este posibil numai în legătură cu proteine. Dacă procesul de pierdere în greutate se datorează scăderii cantității de proteine, țesutul muscular este distrus.

Arderea grăsimilor are loc în paralel cu creșterea volumului de lichid care intră în sânge. Rezultatul este creșterea tensiunii arteriale. Dacă o persoană care pierde în greutate se mișcă și ea puțin, atunci procesul de ardere a grăsimilor are loc numai în ficat.

O parte din grăsime va rămâne acolo, formând hepatoză grasă, precum și în vasele de sânge, iar apoi apar plăci periculoase de colesterol. Deficitul de grăsime afectează negativ aspectul, părul devine plictisitor, pielea este uscată și moale, cu o nuanță cenușie.

femeie care se tine de blugii ei mari
În procesul de pierdere în greutate, grăsimile se descompun în acizi grași și glicerol

Cură slăbire rapidă 5 kg 3 zile. Metode eficiente dar riscante pentru a pierde din kilogramele în plus

Adesea, pentru a slăbi în 3 zile, se recomandă folosirea unui laxativ pe baza de magnezie sau sennă. Greutatea cu ajutorul acestor medicamente poate dispărea, dar depozitele de grăsime nu vor merge nicăieri. Pierderea în greutate are loc din cauza golirii rapide a intestinelor, drept urmare nutrienții din alimente nu au timp să intre în organism. Energia este consumată datorită glicogenului depus în ficat. Dacă „te lași purtat” de laxative, problemele cu intestinele nu pot fi evitate.

Medicamentele diuretice vor ajuta, de asemenea, să scapi de câteva kilograme în plus. Pierderea în greutate are loc din cauza scurgerii excesului de apă, care este plină de deshidratare. Odată cu apă, pleacă săruri și minerale utile, precum sodiu și potasiu, și poate apărea o încălcare a echilibrului apei și electroliților. Ca rezultat, greutatea dispare, dar se adaugă probleme cu inima și rinichii, precum și crampele musculare.

femeie care merge pe o banda intr-o sala de sport
Adesea, pentru a slăbi în 3 zile, se recomandă folosirea unui laxativ pe baza de magnezie sau sennă

O metodă simplă, dar periculoasă de pierdere în greutate este să nu mâncați și nu beți nimic timp de trei zile. În acest moment, organismul își descompune propriile grăsimi în apă și nutrienți. În timpul grevei foamei, pierderea în greutate poate simți slăbiciune, dureri de cap. Pierdere în greutate este de 4-5 kg ​​în 3 zile.

O cură de slăbire răpidă 5 kg în 3 zile poate fi efectuată pe baza unei diete cu morcov-mere într-un raport de 50 la 50. Sucul proaspăt stors se bea de șase ori pe zi și nu se consumă nimic altceva. Dar trebuie să bei cel puțin un litru și jumătate de apă curată, necarbogazoasă pe zi. În plus, puteți conecta masaj și ore de înot în piscină.

o portocala inconjurata de un metru
Medicamentele diuretice vor ajuta, de asemenea, să scapi de câteva kilograme în plusAdauga un comentariu