Eveniment-Social

Curaj nebun pentru un absolvent al Universitatii Cuza. Vezi ce decizie radicala a luat – FOTO

Publicat: 23 oct. 2015

@ Un tanar a decis sa faca un gest public extrem de curajos! @ Absolvent al celei mai vechi universitati moderne din Romania, respectiv Alexandru Ioan Cuza, acesta s-a implicat intr-un subiect care a provocat un imens scandal la nivelul intregii tari @ Cel mai important politician din tara este vizat

Liga Studentilor (LS) din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (LS IASI) solicita presedintelui Klaus Iohannis sa acorde de urgenta Procurorului General al României încuviintarea pentru începerea urmaririi penale fata de Petre Roman, Athanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu, care sunt responsabili de moartea a peste o suta de studenti si ranirea sau lipsirea de libertate a altor 1.300 de persoane în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Citeste si: EXCLUSIV. Declaratii incendiare despre coruptia din interiorul Universitatii Cuza – UPDATE VIDEO

„În calitatea lor de ministri, Petre Roman, Athanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu, alaturi de presedintele de atunci, Ion Iliescu, sunt responsabili de savârsirea de crime împotriva umanitatii, propaganda pentru razboi, genocid, favorizarea infractorului, complicitate la tortura, subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicare de informatii false. Acestia au facut apel la minerii din Valea Jiului în vederea reprimarii manifestatiei-maraton cu caracter anticomunist, organizata de studentimea si intelectualitatea bucuresteana, prin care se urmarea organizarea de alegeri libere fara participarea Frontului Salvarii Nationale (FSN), organizatie politica formata din foste cadre ale Partidului Comunist Român… Înarmati cu topoare, bâte si alte obiecte contondente, minerii au luat cu asalt piata si corpurile Universitatii Bucuresti, sub sloganurile «moarte intelectualilor» sau «noi muncim, nu gândim». Guvernarea neo-comunista din anii respectivi a raspuns dorintei de normalizare a vietii politice cu peste 100 de morti si peste 1.300 de raniti si arestati”, a transmis Silvian-Emanuel Man, presedinte LS de la Cuza.

Citeste si: Un student iesean i-a aprins lumanarea lui Iliescu

„Guvernele României au recurs întotdeauna la reprimarea brutala”

Mai departe, Man considera ca, inca din anii tineretii, atat Iliescu cat si Stanculescu au fost direct responsabili de reprimarea manifestatiilor studentesti anticomuniste din 1956, când studentii români si-au aratat sustinerea fata de Revolutia anti-sovietica din Ungaria. „Guvernele României au recurs întotdeauna la reprimarea brutala a manifestatiilor studentesti prin crime, batai, arestari si detentii, fie ca vorbim de fragila democratie interbelica sau de dictaturile carlista, antonesciana si, mai ales, de cea comunista – recunoscuta pentru ororile ei. O clasa politica straina de neamul românesc va fi întotdeauna deranjata de tinerii care ar putea da un nou început tarii. Din nefericire, aceste practici au inaugurat începutul democratiei post-decembriste, fiind mereu sanctionate moral, dar niciodata legal. Condamnarea inculpatilor din dosarul Mineriadei ar reprezenta primul caz din istorie în care calaii unei generatii ajung în fata justitiei”, a mai declarat absolventul Universitatii Cuza.

Citeste si: Studentii ieseni cer condamnarea vinovatilor din dosarul Mineriadei

Adauga un comentariu