WoW!

Curățarea garniturii de cauciuc a mașinii de spălat

Publicat: 13 feb. 2020

Dacă veţi curăţa maşina de spălat o dată pe lună, veţi menţine un aer proaspăt în interior, dar veţi avea şi haine cu miros mai frumos. Maşinile de spălat cu încărcătura frontală sunt eficiente din punct de vedere energetic şi folosesc mai puţin detergent decât cele cu încărcare superioară, dar uneori au tendinţa de a păstra mucegaiul şi mirosurile neplăcute.

Poate părea un paradox faptul că un aparat conceput să spele, să asigure curățenia poate ajunge să miroasă urât și să fie nevoie să fie, la rândul lui, spălat. Acest lucru este însă normal, pentru că într-o mașină de spălat rufe, în special în una cu încărcare frontală, cum sunt cele mai multe de pe piață, se formează în timp mucegai, din cauza umezelii rămase.

La fel, rămân urme de detergent și, dacă acestea nu sunt curățate, mașina capătă un miros neplăcut, la fel și rufele pe care le spălăm în ea. De aceea, mașina de spălat rufe trebuie să fie spălată şi curăţată. Specialiştii vă prezintă o metodă de curăţare simplă, rapidă şi eco-friendly, cu produse pe care le aveţi în mod uzual în casă.

De ce aveţi nevoie:

  • 2 căni de oţet de 70%
  • 1/4 cana de bicarbonat
  • 1/4 cana apa
  • Burete pentru vase

Pasul 1: Amestecaţi bicarbonatul şi apă într-un castron mic şi adăugaţi două linguri de oţet. Această soluţie va fi „detergentul” pentru curăţarea maşinii de spălat. Se toarnă, separat, oţetul într-un vas.

Pasul 2: Adăugaţi amestecul de bicarbonat de sodiu în recipientul de detergent al maşinii de spălat şi turnaţi oţetul în cuvă.

Pasul 3: Porniţi maşina de spălat la temperatura maximă, de regulă programul pentru lenjerii şi prosoape şi o lăsaţi să-şi facă treaba până la capăt.

Pasul 4: După ce ciclul de spălare s-a încheiat, curăţaţi cu un burete de bucătărie uzual uşa, garniturile din cauciuc şi cuvă.

Nu uitaţi de sertarul pentru detergent! În final clătiţi bine cu apă.

Dacă urmaţi procedura o dată pe lună, maşina de spălat nu va avea nevoie de alte soluţii pentru curăţare, adesea scumpe şi prea puţin eficiente.

Curățarea garniturii de cauciuc a mașinii de spălat

După ce ai curățat cuva mașinii, trebuie să speli și garnitură de cauciuc care asigură etanșeizarea ușii. Aici se depun mult mai ușor urme de mucegai și mizerie, prin urmare trebuie mai multă atenție când o cureți. Poți folosi aceeași soluție preparată în casă, din oțet, apă și bicarbonat de sodiu. Îmbibă cu această soluție un mic burete abraziv și curăță cu grijă garnitură de cauciuc.

Adauga un comentariu