News Flash:

Curatenie la Fortus SA

16 Noiembrie 2007
1308 Vizualizari | 0 Comentarii
Curatenie la Fortus SA
• In urma impunerii normelor europene de mediu, Fortus SA a demarat ample actiuni de revizuire a instalatiilor • Masurile fac parte dintr-un plan de reabilitare a combinatului, in cadrul caruia, in mai putin de doi ani de zile, combinatul trebuie sa investeasca din surse proprii aproape 22 milioane Euro, echivalentul a 770 miliarde lei (77 milioane RON)


In urma impunerii normelor europene de mediu, firmele iesene care prezentau un potential risc au fost obligate sa isi revizuiasca instalatiile ca acestea sa devina conforme cu legislatia in vigoare. Cea mai mare investitie a fost facuta de Fortus SA, de aproximativ un milion Euro. Reprezentantii combinatului sustin ca actiunile au fost ample si ca au fost eliminate o serie de substante toxice. "Fortus SA nu este nici pe departe un poluator similar firmelor care actioneaza in industria siderurgica, chimica, petrochimica sau termoenergetica si are, la nivelul sau de activitate, cea specifica in constructiile de masini, norme de indeplinit, implicit programe de respectare si aliniere la valorile impuse.

Primele actiuni de ecologizare si prevenire a poluarii au constat in eliminarea din incinta intreprinderii a substantelor chimice toxice cu coeficient de risc ridicat, iar stocurilor de trioxid de arsen si pentoxid de arsen au fost predate firmelor specializate in neutralizare si stocare. O alta actiune importanta a constat in forarea de puturi, pe toata suprafata intreprinderii, in vederea monitorizarii freaticului si urmarirea obtinerii unui impact nul asupra calitatii apei subterane. Lucrari ample s-au efectuat pentru ecologizarea spatiului aferent haldei CFR- CUG, degradat din cauza actiunii recuperatorilor de fier vechi cat si pentru preluarea apelor meteorice cantonate pe halda. Prin lucrarile estimate a se derula pana in anul 2009, peisajul arid de azi va deveni o zona verde", a declarat ieri Sergiu Amarandi, seful de marketing al combinatului. Masurile fac parte dintr-un plan de reabilitare a combinatului, in cadrul caruia, in mai putin de doi ani de zile, combinatul trebuie sa investeasca din surse proprii aproape 22 milioane Euro, echivalentul a 770 miliarde lei (77 milioane RON). Consiliul Concurentei si Consiliul Europei au aprobat stergerea unor datorii istorice. In plus, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a emis ordinele comune pentru punerea in aplicare a acestor ajutoare, ordine ce nu sunt semnate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Cu alte cuvinte, europenii aproba ajutorarea Fortus SA din Iasi, considerand ca exista solutii pentru aceasta firma, dar ANAF a decis ingroparea fostului CUG. Executarea silita ar aduce zeci de milioane Euro persoanelor care vor vinde fierul vechi, precum si celor care vor reabilita terenurile, infiintand un nou cartier de vile, mai ales ca in zona a fost infiintat si un supermarket renumit.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013015 (s)