Sport

Curs gratuit pentru formarea arbitrilor, la Iasi

Publicat: 28 oct. 2016
1
Comisia Judeteana a Arbitrilor Iasi organizeaza un curs gratuit pentru formarea arbitrilor de fotbal. Timp de o luna, cei înscrisi cu vârste între 15 si 30 de ani vor participa saptamânal la 2-3 sedinte conduse de câte un arbitru de centru si un „asistent”, urmând ca la final sa sustina un test
„Am decis sa initiem acest curs pentru a ne largi aria de selectie. Deocamdata s-au înscris 12 persoane, dintre care doua fete. Preconizam ca vom avea aproximativ 20 de participanti la curs. Înscrierile se fac la sediul AJF Iasi, la stadionul «Emil Alexandrescu» din Copou pâna miercuri, 2 noiembrie, data la care începem cursul. Se pot înscrie tineri cu vârste între 15 si 30 de ani, baieti si fete, apti pentru efort fizic. În fiecare saptamâna vor fi 2-3 sedinte pe care le voi tine eu si colegul Adi Vornicu, un asistent monitorizat pentru Liga I. Va fi un curs teoretic, iar la final cursantii vor sustine o testare teoretica si un examen fizic. Cei care vor absolvi acest curs vor fi arbitri stagiari, care dupa o perioada de proba vor putea aspira la categoriile superioare din arbitraj”, a declarat Vlad Ciobanu, presedintele Comisiei de Arbitri din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Iasi. 
 
În momentul de fata, Comisia Judeteana Iasi se poate lauda cu un numar de 200 de arbitri, fiind în primele 5 judete ca numar de arbitri. „Comisia Judeteana din Iasi este prima din Moldova ca numar de arbitri. Avem 200 de centrali si asistenti, dintre care 12 sunt divizionari, unul pe lista FIFA la fotbal în sala, un arbitru monitorizat pentru liga 1, un arbitru monitorizat pentru liga „, a completat Vlad Ciobanu.
Adauga un comentariu