Local

Cursa nouă la aerogara ieşeană. Iaşi – Frankfurt, operat de compania Lufthansa

Publicat: 25 feb. 2021
Compania Lufthansa, membră a Star Alliance, va zbura din a doua jumătate a lunii mai a anului 2021 din Frankfurt spre Iași. Potrivit datelor din sistemul de rezervări, Lufthansa va opera zboruri de la hubul său din Frankfurt spre Iaşi de patru ori pe săptămână

Compania Lufthansa, membră a Star Alliance, va zbura din a doua jumătate a lunii mai a anului 2021 din Frankfurt spre Iași. Potrivit datelor din sistemul de rezervări, Lufthansa va opera zboruri de la hubul său din Frankfurt spre Iaşi de patru ori pe săptămână.

Ruta va fi operată cu avioane Mitsubishi CRJ900 din 21 mai 2021 și vor avea o durată de două ore și 20 de minute.

Orarul zborurilor:

LH1542: Frankfurt (FRA) 10:00 – 13:20 Iași (IAS) / luni, vineri;

LH1543: Iași (IAS) 14:05 – 15:30 Frankfurt (FRA) / luni, vineri;

LH1540: Frankfurt (FRA) 06:50 – 09:30 Iași (IAS) / joi, duminică;

LH1541: Iași (IAS) 10:35 – 12:00 Frankfurt (FRA) / joi, duminică.

Biletele pentru zborurile dintre Iași și Frankfurt sunt disponibile pentru rezervare pe site-ul Lufthansa, potrivit boardingpass.ro

„Iată că se văd efectele demersurilor de modernizare a aeroportului și flexibilizarea politicii de tarifare. Aeroportul Internațional Iași devine deja mai atractiv pentru companiile aeriene.

Începând din luna mai, compania Lufthansa va opera zborul Iași – Frankfurt, de patru ori pe săptămână.

Am luat foarte în serios obiectivul de dezvoltare a aeroportului, am făcut toate demersurile posibile pentru a contura un proiect fezabil care să poată obține finanțare și l-am susținut ieri în plenul ședinței Consiliului Județean, în fața criticilor unor consilieri județeni care apoi n-au încetat să se laude că l-au votat.

Am reușit nu doar să oprim declinul aeroportului, care în ultimii ani a pierdut constant majoritatea curselor externe, iar traficul de pasageri a scăzut dramatic, ci suntem în discuții avansate cu mari operatori aerieni, care sunt deschiși să opereze curse la Iași.

Acesta este doar începutul. Ne dorim ca, odată ce se încheie pandemia, să fim pregătiți pentru a relua activitatea cu cât mai multe curse externe și la capacitate maximă, urmând să creștem gradual  numărul de pasageri, până la peste 3 milioane.

Repunem Iașul pe harta aeroporturilor importante și deschidem o nouă poartă de comunicare cu metropolele europene.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Comentarii
  • Da o cursa pentru Elvetia nu reusiti sa o conesati la Iasi, nu trebuie neaparat la Zurich de pe Aeroportul Kloten, poate fi o cursa aeriana directa si cu Geneva.
    Hai baieti va treziti suntem al doilea cel mai mare oras al tarii dupa Bucuresti, inclusiv cel mai mare judet ca numar de locuitori depasind milionul de persoane.
    Sunteti in stare sa puneti Iasul unde ii este locul sau plecati.

  • Alexa bravo cu b mic dar mergi si scutura birourile din t1,prea multe reclamatii si sigur macar jumate sunt adevarate si e groasa ,vezi benzile alea ce naiba sunt alea si restul reclamatiilor .Cred ca e adevarat ce se comenteaza de aeroport ,merg des cu avionul si vad multe cred ca salariile sunt raca si nu e normal sa fie diferentele care sunt ,o ruda care lucreaza pe un aeroport din Franta mi-a zis ca salariile mari sunt la cei operationali ,,nu am inteles prea bine,,asta cu operationalii dar cred ca e vorb de cei ce lucreaza direct cu avionul si calatorii.SUCCES DL. ALEXA IN MARIREA AEROPORTULUI IASI SI IN CURATAREA FRUNZELOR USCATE DIN T1,SPER SA NU REGRET CUVINTELE DE LAUDA.

Adauga un comentariu