Evenimente

Cursuri de formare la Scoala Gimnaziala Lunca

Publicat: 12 feb. 2016
13

Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani, reprezentată de profesorii: Dolhăscu Petronela,  Moraru Iuliana, Nestor Elena, Sârghi Anastasia, a participat la cursul de formare ,,How to motivate students to finalize their compulsory education. Innovative teaching and learning methods for reducing school leaving in a learning society, finantat de CE prin programul ERASMUS+ actiunea KA1, 2014-2016,  având ca temă ,, Îmbunătăţirea educaţiei la Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani, prin profesionalizarea internaţională a personalului ”

Cursul de formare s-a desfăşurat în perioada 1 – 7 noiembrie 2015,  în Nederland – Assen, având ca furnizor Quarter Mediation şi formatori pe  Cristina Ştefan şi Tim Ştefan.

La curs au participat 27 de  profesori din: România,  Polonia, Estonia, Portugalia, Malta şi Spania.

Cursul a insemnat un  prilej de a face schimb de bune practici intre participanti, dar si de asimilare de noi informatii legate de metode de determinare a elevilor de a nu părăsi şcoala şi a finaliza învăţământul obligatoriu.

Activităţile desfăşurate în cadrul cursului de formare au urmărit motivarea elevilor in vederea continuării studiilor şi reducerii abandonului şcolar, prin sporirea creativităţii  şi prin  dezvoltarea competenţelor de comunicare, lingvistice, matematice, informatice, muzicale, artistice.Un elev implicat in propria educaţie va fi un elev motivat să îşi finalizeze studiile, de aceea, situaţiile de învăţare trebuie sa fie legate de aspectele reale ale vieţii.

Profesorul are menirea să promoveze invăţarea eficienta, adica o invăţare activă, participativă şi creativă. În acest sens,cursul la care am participat ne-a oferit  nenumărate exemple de bune practici pe care să le implementăm la clasele noastre  şi pe care le vom face cunoscute şi altor colegi în vederea prevenirii abandonului şcolar şi a finalizării educaţiei obligatorii.
Adauga un comentariu