Local

Cursuri pentru meseria de ingrijitor la domiciliu

Publicat: 24 aug. 1999

Ordinul 356/510/189/64 al Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Secretariatului de Stat pentru Persoane cu Handicap, aparut in Monitorul Oficial 383 din 12 august 99, stabileste conditiile pentru practicarea meseriei de ingrijitor la domiciliu.
Ministerele si institutiile, deja mentionate, implicate in desfasurarea programului de pregatire pentru practicarea ocupatiei de ingrijitor la domiciliu vor initia aceste cursuri de pregatire – cu o durata de sase luni – cursuri la care pot participa persoane adulte, someri si persoane provenite din alte categorii de personal disponibilizat, precum si alte categorii de persoane care doresc sa practice aceasta ocupatie.
Ingrijiorii la domiciliu sint persoanele care vor asigura ingrijiri, altele decit cele acordate de personalul medico-sanitar, pentru: copii, virstnici, persoane cu nevoi speciale.
Cursurile vor fi platite de cursanti, mai putin somerii ale caror taxe de calificare vor fi asigurate de Agentia Nationala pentru Ocupare si Formare Profesionala.
Consilier juridic Lili CRACIUNloading...

Adauga un comentariu