National

Curtea de Apel a RESPINS cererea de stramutare a procesului de coruptie a lui Sorin Oprescu

Publicat: 29 iun. 2016
1
Curtea de Apel Bucuresti a respins astaazi cererea de stramutare a procesului de coruptie al fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, instanta stabilind ca solicitarea este neintemeiata. Decizia este definitiva, astfel ca dosarul lui Sorin Oprescu va fi judecat in continuare la Tribunalul Bucuresti. Sorin Oprescu ceruse ca dosarul sau de coruptie, judecat din 8 iunie, pe fond, la Tribunalul Bucuresti, sa fie trimis unei alte instante egale in grad.

Vezi si Casa Regala se preda. La cheie!

Dosarul lui Sorin Oprescu
Pe 7 septembrie, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, dupa ce procurorii au gasit suma de 25 de mii de euro in masina si casa sa.
Potrivit DNA, in perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din institutie. Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.
Adauga un comentariu