Local

Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huși

Publicat: 17 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu fost episcop de Huși
Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huși

Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huși. Curtea de Apel Iaşi a decis astăzi, 17 iunie 2020, ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huşi.

Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huși

Curtea de Apel Iași a decis ridicarea sechestrului de pe averea lui Corneliu Bârlădeanu, fost episcop de Huși. Fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, avea pus sechestru pe avere! Anchetatorii ieșeni au luat recent această decizie, după ce un fost elev de la Seminarul Teologic cere daune morale de 200.000 de euro în dosar.

Fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, s-a trezit cu sechestru pe avere! Decizia a fost luată de procurorii ieșeni, după ce Corneliu Bârlădeanu a fost reținut. Acesta este anchetat pentru că ar fi abuzat sexual un elev de la Seminarul Teologic.

Acum, fostul episcop de Huși a contestat măsura asiguratorie luată de procurori. Acesta le cere judecătorilor din cadrul Curții de Apel Iași să anuleze măsura asiguratorie luată de către procurori. În cadrul dosarului, fostul elev, D.T., care susține că a fost agresat de către fostul episcop de Huși, cere daune morale de 200.000 de euro.

Câți bani au descoperit procurorii ieșeni în conturile lui Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop de Huși

Anchetatorii au descoperit că fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, are două conturi, cu depozite de 1.114 lei și, respectiv, peste 271.000 de euro. Oamenii legii au emis recent o ordonanță de poprire pe conturi.

„Noi am contestat ordonanța de poprire a conturilor, de sechestru pe avere, urmând ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să soluționeze contestația în cursul zilei de vineri (mâine – n.r.)”, a declarat ieri avocatul Liviu Bran, cel care îl reprezintă pe Corneliu Bârlădeanu.

Așadar, instanța a fixat primul termen al cauzei pentru ziua de mâine. Urmează ca magistrații să decidă ce se va întâmpla în continuare cu acest sechestru pe avere, în cazul lui Corneliu Bârlădeanu. Decizia de poprire pe conturi a fost luată de anchetatorii ieșeni după ce un fost elev de la Seminarul Teologic Huși a afirmat că vrea daune morale de 200.000 de euro.

Fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, și fostul arhimandrit Sebastian Jitaru au scăpat de arestare preventivă

În urmă cu câteva zile, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis contestațiile formulate de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, și fostul arhimandrit Sebastian Jitaru. Magistrații au revocat arestarea în cazul lui Corneliu Bârlădeanu. În cazul lui Sebastian Jitaru, instanța a decis înlocuirea arestării cu control judiciar. Chiar și așa, Jitaru oricum se află după gratii.

El a fost condamnat cu executare într-un dosar pentru că l-a șantajat tocmai pe fostul episcop de Huși.
În acest dosar, Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru că ar fi abuzat sexual elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huși. Inițial, cei doi au fost arestați preventiv de Curtea de Apel Iași. Judecătorii au constatat că aceștia ar fi abuzat sexual același elev, deși în situații diferite.

„În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Onilă Cornel (Corneliu Bârlădeanu – n.r.), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihică, unor acte de natură sexuală, respectiv sărutări cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea corpului, pipăirea, precum și gesturile de a-i lua mâna și de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vătămată, minor la acea dată. În perioada 19 – 23 mai 2017, același inculpat (Corneliu Bârlădeanu – n.r.) ar fi avut inițiative de a-i face sex oral persoanei vătămate (un elev minor la acea dată – n.r.), inițiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihică”, au afirmat judecătorii.

Adauga un comentariu