Magazin

Curtea Suprema i-a incuviintat unei femei inceperea procedurii de DIVORT pe Facebook

Publicat: 07 apr. 2015
Curtea Suprema din Manhattan a incuviintat unei femei sa inceapa procedura de divort printr-un anunt facut printr-un mesaj adresat sotului sau prin intermediul retelei de socializare Facebook. In prim-planul procesului de divort se afla doi cetateni americani de origine ganeza, care, desi s-au casatorit in urma cu noua ani, nu au consumat mariajul nici pana acum, din cauza barbatului, care nu si-a onorat promisiunea de-a oferi miresei o ceremonie de nunta traditionala.
Curtea a luat act de faptul ca desi cei doi soti nu au locuit niciodata impreuna, barbatul se opune divortului, care ar fi trebuit sa fie un act formal. Sotia, cea care a inaintat actele de divort, nu cunoste adresa la care locuieste sotul sau, dar a pastrat legatura cu acesta prin intermediul telefonului si al Facebook-ului. Acesta fiind si motivul pentru care sotul va primi instintarea de divort prin intermediul Facebook-ului, vazut de instanta singura modalitate prin care poate fi contactat.
Este pentru prima data in lume cand o instanta admite folosirea mediei sociale ca mijloc de informare a uneia dintre partile citate intr-un proces. Avocatul apararii este de parere ca solutia data de instanta trebuie implementata si la nivel legislativ. Partea buna pentru sotie este faptul ca in acelasi timp cu trimiterea actelor de divort, isi poate schimba si statului pe Facebook, redevenind single!


loading...

Adauga un comentariu