Actualitate

Cutrele din PNL Iasi! S-au opus unui proiect in cel mai mare spital din Moldova care trateaza bolnavi din opt judete. Investitia spectaculoasa are o valoare de 600.000 de euro – GALERIE FOTO

Publicat: 31 mart. 2019

@ Consilierii locali PNL s-au opus unui proiect de modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului "Sf. Spiridon" @ Era sa fie respinsa o investitie consistenta, de 600 de mii de euro @ De fapt, comanda lui Marius Bodea, seful PNL, afecteaza direct pacientii care beneficiaza de serviciile policlinicii @ Toate geamurile vor fi inlocuite, iar tencuiala va fi refacuta pe o suprafata de 2.000 de metri patrati @ Simularea facuta de catre societatea XYZ Stream SRL arata o zona moderna, care se preteaza unor servicii medicale la care apeleaza un numar foarte mare de pacienti

Consilierii locali PNL au incercat sa blocheze un proiect important in cadrul sedintei de Consiliu Local de vinerea trecuta. Este vorba despre modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi, de pe strada Vasile Conta, nr.2, proiect anuntat de societatea comerciala XYZ Stream SRL in asociere cu Spitalul "Sf. Spiridon". Ce au facut alesii liberali? In momentul in care s-a supus la vot Planul Urbanistic Zonal (PUZ), acestia au votat impotriva, motivele fiind aberante. Insa, altceva arata ipocrizia liberalilor. Pe linie de partid, au primit comanda de la Marius Bodea sa se abtina de la vot in momentul in care pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local se afla PUZ-uri.

Insa, la sedinta au votat "impotriva", chiar daca "abtinere" semnifica acelasi lucru, comanda venita tot de la Bodea. De fapt, liberalii au dat o plama pacientilor care vin zilnic dupa retete sau diferite consultatii, si nu investitorului privat. Spitalele din Romania nu beneficiaza de suficiente fonduri, iar asocierea cu o firma privata este ca o mana cereasca. Dar liberalii nu au vazut acest aspect.

Contactat telefonic, Eduard Boz, liderul grupului PNL, a precizat ca s-au opus proiectului deoarce investitia ar fi micsorat suprafata de spatiu verde.

"S-a votat asa pentru ca, in primul rand, avem o problema cu spatiile verzi. Amenajarile se fac pe fasia de spatiu verde. Aici, se pare ca au fost asezate cartile. De obicei, pozitia noastra este de abtinere. Singurul aspect este cel de alarma, deoarece Planul Urbanistic General nu a fost finalizat. In schimb, in acest caz aveam elemente pentru un vot impotriva", a precizat Boz.

In realitate, conform proiectului de reamenajare, spatiul verde nu va fi afectat, ci dimpotriva. Extinderea ambulatoriului presupune amenajarea a doua module suspendate pe piloni, deci spatiul verde nu va fi micsorat. Pe acoperisul celor doua module vor fi plantati copaci ornamentali, arbusti, flori si gazon. La intrarea in policlinica se va amenaja spatiu verde adica policlinca castiga in plus inca 260 mp de spatiu verde. Liberalii care s-au opus modernizarii sunt urmatorii: Manuel Ciprian Bostan, Petru Eduard Boz, Alexandru Ioan Cotofan, Tudor Dornean, Vlad Ghizdovat, Etienne Ignat, Lucian Jugrin, Razvan Timoficiuc. In ciuda votului negativ, majoritatea alesilor a decis ca proiectul sa primeasca un vot pozitiv.
 

Citeste si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

Proiect de 600.000 de euro

De mai bine de 50 de ani, policlinica nu a beneficiat de investitii majore. Conducerea Spitalului "Sf. Spiridon" a organizat o licitatie pentru concesionarea spatiului de la intrarea in policlinica.

Reprezentantii  SC XYZ Stream SRL s-au obligat sa faca investitie de 600.000 euro in modernizarea fatadei, a intrarii principale si cailor de acces. Din fonduri proprii vor fi inlocuite 270 de geamuri. Mai mult, si tencuiala va fi refacuta, fiind vorba de o suprafata de 2.000 de metri patrati.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Totodata, vor fi reparate toate aparatele de aer conditionat si remontate dupa finalizarea lucrarilor la fatada. Beneficiarul proiectului va investi si in iluminatul arhitectural. Vor fi montate spoturi la baza imobilului care vor proiecta lumina de jos in sus. Intrarea in policlinica va fi modernizata, vor fi montati 150 de metri patrati de piatra naturala, usa de acces va fi culisanta cu fotocelula. Scarile vor fi refacute in totalitate, iar rampa pentru persoane cu dizabilitati va fi modernizata. Cert este ca, lucrarile care se vor desfasura pe o perioada de un an vor schimba fundamental fata zonei.

Simularea facuta de catre societatea XYZ Stream SRL arata o cladire moderna, ce se preteaza unor servicii medicale la care apeleaza un numar foarte mare de pacienti. Dupa obtinearea avizului din partea Consiliului Local urmeaza etapa de autorizare si realizarea lucrarilor.

Comentarii
 • Ma fraților, dați lista tuturor celor care se opun la dezvoltarea unităților medicale, la triaje, sa le facă acestor persoane programări la psihologi, anesteziști si după caz la operații !

  • Ar trebui ca toti in frunte cu seful lor Bodea ,operati de catre doctorul Ciomu. In felul asta nu li se va mai perpetua specia, lucru benefic tarii si planetei in general. Proasta specie !

 • Acești țurcano-organi din ciuma portocalie șâ fie fâcuți public și pe lîngâ operația lui ciomu care nu va dea moaca operați și de alegâtori atît la europarlamentare cît și la locale și felicitați de ieșeni cu multe flatulați—-

 • mai pnl isti im…pu,,,ti….ti pana cand va mai bateti joc de ieseni si de toata lumea? nazistilor dispareti de pe harta partidelor criminalilor si ologofrenilor in frunte cu gunoiul bodea

 • PNL ISTILOR SUNTETI NISTE CRIMINALI PSIHOPATI, PREA VA BATETI JOC DE IESENI , PREA MULTE SCANDALURI ati facut IN ORASUL ASTA SI BATAI DE JOC DE NOI, TREBUIE SA VA TAIEM ko… aii,,,..le,

 • PNL ISTILOR SUNTETI NISTE CRIMINALI PSIHOPATI, PREA VA BATETI JOC DE IESENI , PREA MULTE SCANDALURI ati facut IN ORASUL ASTA SI BATAI DE JOC DE NOI, TREBUIE SA VA TAIEM ko… aii,,,..le,

 • Audi alteram partem ! Tovarasi ieseni, va grabiti plini de entuziasm (furie, ura) sa aruncati cu mizerie (injuraturi, invective) fata de cei de la PNL, dar nu ati asculat (citit) si punctul lor de vedere. Ati citit un articol partinitor si ati sarit direct la concluzie, rusinica sa va fie !

 • De ce nu au aceiași abordare cand au de aprobat puzuri pentru membri pnl?
  Acum 3 luni au aprobat ceva prin galata pt un prieten pnl.
  Sunt penibil ca si ceilalti deontologi din presă care au pus presiune pe Postolache. Niste țărani… n-ai cu ce!

 • Răi mai sunteți, voi nu vedeți din poze că s-a prevăzut și zonă de campare pe spațiul verde în partea spre spital, pentru situațiile când vreun bulibașă este internat la Sf. Spiridon???
  Discriminatorilor!!!

 • De ce nu se spune ca pentru infiintarea Spitalului Regional au inceput de pe acum sa se reduca paturile din toate spitalele din judetele pe care le va deservi (peste 10 ani cand o fi gata) si ca personalul medical fac cheta sa cumpere medicamente pentru pacientii dim spitale?!

 • Tare va mai place sa luati cititorii de prosti. Investitia nu e spitalului – e a unui SC aparent oarecare, in realitate cu patroni din interiorul gazetei dvs. Daca Postolache studia putin speta, acum era cea mai mare cutra. Asa il invitati in studioul live. Parsivenia ridicata la rang de arta. Din fericire pentru vestitorul primaverii, omul l-a luat pe da in brate la puz-uri, desi cele 13000 de voturi il obligau la studiu.

 • spuneti ce vreti voi dar nimeni nu mai are incredere in acesti pnl-isti este partidul hotilor parerea mea ca trebuie sa nu mai existe, nu tin cu PSD , Chirica sau altii sunt neutru ca nu am cu cine tine dar nici intr un caz nu as da o bila alba pnl ului marca bodea . nu are treaba ziarul asta cu asa zisii politicieni , e mizerie mare in partidul pnl n are vina ziarul ca publica mizeriile pnl iste

 • Domnule Deputat Costel Alexe, luati o pozitie fata de manipularea pe care o initiaza Bodea fata de cei din Consilii. Voturile le veti pierde Dvs si PNL-ul!
  Nu este acceptabil ca un intreg oras sa sufere pentru intrigile personale si fustrarile lui Bodea!!

  A facut scandal cu schimburile de terenuri pe presupuse ”interese” dar nu a vazut ca era in interesul orasului, a mintit ca primaria da la schimb terenul de mii de euro pe terenuri mai ieftine – adica FALS, a omis sa spuna ca situatia este exact invers.
  Toate miniciunile acestea le veti deconta electoral.

  Mai mult…probabil stiti cate plangeri a facut la colegi catre DNA, DLAF! nu are nimic de a face cu PNL-ul.

 • STRANGETI L DE PE STRAZI PE BODEA SI DE PESTE TOT!!! Duceti l la Socola pe idiot ca ne am saturat de scandalurile acestui psihopat in orasul nostru. Faceti ceva!!!

Adauga un comentariu