Actualitate

Cutremur de proportii pe scena politica din Romania! Care sunt legaturile dintre Liviu Dragnea si Vasile Blaga! Se rupe PNL-ul?

Publicat: 28 iul. 2018
1

Scandal monstru la Partidul Social Democrat! Daca la PNL apele sunt tulburi de foarte multa vreme, iata ca nici in tabara social-democratilor nu este mai multa liniste. Cativa strategi de la Bucuresti ai PSD l-au sfatuit pe Liviu Dragnea sa demareze negocieri secrete cu Vasile Blaga, pentru ruperea PNL. Cei doi se stiu foarte bine inca de pe timpul cand Dragnea era membru marcant al Partidului Democrat, coleg de partid cu Vasile Blaga. Insa, Liviu Dragnea refuza cu obstinatie sa aiba vreo discutie cu liberalul, starnind mania unui grup important de social-democrati, care au pus la cale un scenariu exploziv. Din informatiile obtinute de la surse demne de incredere din PSD, strategii partidului l-au sfatuit pe Dragnea sa-l incurajeze pe Vasile Blaga sa rupa PNL-ul si sa reinfiinteze Partidul Democrat. Fara Vasile Blaga la timona si fara liderii importanti din vechiul PDL (Emil Boc, Gheorghe Falca, Gheorhe Flutur sau Ilie Bolojan), PNL devine un partid extrem de vulnerabil, care nu ar putea scoate mai mult de 10 la suta la alegerile parlamentare din anul 2020. In plus, daca luam in calcul ca liderul PNL este Ludovic Orban, un politician extrem de slab si de contestat, ne dam seama ca liberalii chiar nu au nicio sansa la algerile din 2020.

Reamintim ca saptamanile trecute, Vasile Blaga i-a convocat in sedinta pe toti fostii lideri ai PDL, intalnire la care Ludovic Orban nu a participat. Lucrurile sunt extrem de clare. Klaus Iohannis este disperat ca PNL-ul nu are forta sa-l sustina pentru un nou mandat de presedinte si atunci a apelat la experienta lui Vasile Blaga. Lideri importanti din fostul PDL au negociat cu Iohannis, dar si cu Ludovic Orbán si li s-a promis fiecaruia sprijin in judetele din care provin. Raportandu-ne la Iasi, aici lucrurile sunt si mai clare. Marius Bodea nu are niciun sprijin la nivel central, in timp ce Costel Alexe este sustinut doar de Ludovic Orban, in timp ce presedintele Klaus Iohannis ar avea un alt favorit. Si aripa pedelista i-a cerut lui Orbán sa puna un alt presedinte la PNL Iasi, astfel ca este evident pentru toata lumea ca zilele lui Costel Alexe in fruntea liberalilor ieseni sunt numarate.
Strategii PSD cunosc exact aceste negocieri si-l imping pe Liviu Dragnea sa aiba o discutie cu Vasile Blaga, sa-l sustina pe acesta ca sa rupa PNL-ul. In cazul in care Blaga ar reinfiinta fostul PDL, atunci PNL-ul ar ramane la cota 10 la suta, PSD-ul ar scapa de un adversar care poate deveni redutabil si ar avea asigurat inca un mandat de patru ani la conducerea tarii. In plus, aparitia partidului lui Blaga le-ar scoate din calculele electorale pe USR si partidul lui Ciolos, care nu ar reusi probabil nici macar sa mai intre in Parlament. Aceiasi strategi i-au sugerat chiar lui Dragnea sa-i promita lui Vasile Blaga ca-i va baga noul partid la guvernare. Conform tuturor cercetarilor sociologice, noul partid al lui Blaga ar putea sa scoata un scor bun la urmatorul scrutin electoral, in jur la 10-12 procente.
Ramane de vazut acum daca Liviu Dragnea va ceda in fata insistentilor strategilor PSD si va demara negocieri cu Vasile Blaga.

Comentarii
  • Ce rahat am molfăit eu acum vreo 3 luni ? am zis că se pregătește intrarea fostului PDL în PSD ??? sângele apă nu se face. Cred că într-un viitor nu prea îndepărtat, îl veți vedea pe Băsescu la ,,butoanele” PSD-ului.

    • Dacă Liviu Dragnea îl primește pe Blaga și acoliții lui în PSD, va fi începe sfârșitul PSD-ului, cum s-a întâmplat cu PNL-ul. Unde intră foștii PDL-iști, se alege praf și pulbere.

    • E cu semnul intrebarii, de ce nu ar fi aranjat Blaga cu Basescu ruperea PNL și de ce ar fi aranjat cu Dragnea. Basescu e un vulpoi mult scolit si mai versat decat Dragnea. Si ce stie Basescu ca fost presedinte de stat 2 mandate, nu are cum sa stie Dragnea. De asta si-a dat oare vulpoiul marinar demisia de la conducerea PMP ? Cam asa se va intampla. Se pregateste o fuziune a fostului PDL cu PSD-ul, iar vulpoiul marinar deocamdata sta deoparte. De aici se poate trage concluzia posibila, ca Dragnea este pionul lui Basescu, care il muta din umbra. In caz ca Dragnea va fi priponit, vulpoiul chel si fost marinar, isi va face intrarea triumfala in PSD, iar Blaga ii va peria si covorul rosu sau portocaliu, eventual ii va arunca in fata lui si petale de trandafir sau de garoafa.

Adauga un comentariu