Actualitate

Cutremur, dupa alegeri, in viata politica locala! Numiri surpriza la varful unor institutii iesene

Publicat: 12 nov. 2014
1

@ In perioada urmatoare, la nivelul judetului Iasi se vor petrece o serie de schimbari majore @ Mai multi apropiati ai liberalului Cristian Adomnitei vor fi maturati de pe functii, in locul acestora urmand a fi numiti oameni apropiati de noua putere @ Numirile vor fi oficializate dupa alegerile prezidentiale @ PSD Iasi asteapta doar ca Victor Ponta sa castige oficial alegerile pentru Palatul Cotroceni

Mai sunt doar cateva zile pana la turul doi al alegerilor prezidentiale. In mediul politic iesean se prefigureaza deja un nou scenariu dupa scrutinul de la sfarsitul acestei saptamani. Mai multi directori de institutii publice deconcentrate care sunt membri PNL ar urma sa fie inlocuiti din functie cu reprezentanti ai PSD si chiar cu oameni din partidul lui Calin Popescu Tariceanu. O parte din aceste lucruri sunt deja conturate, schimbarile urmand a se produce extrem de rapid.

Vizati sunt liberalii care ocupa functii de conducere in deconcentrate inca din vremea USL, dar care au ramas alaturi de Cristian Adomnitei. Printre cei vizati de aceste schimbari se numara Anghel Ficu, directorul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Ficu este si consilier local din partea PNL si unul din oamenii de incredere ai liberalului Cristian Adomnitei. In aceste conditii, schimbarea lui Ficu din functia de director este iminenta, aceasta urmand a se produce in cel mai scurt timp.

De altfel, surse din PSD sustin ca decizia ar urma sa fie pusa in aplicare imediat. Inlocuitorul lui Ficu va fi Ciprian Rosca, actual consilier judetean si fost director la Inspectoratul de Stat in Constructii. In prezent, Rosca este membru al Partidului Liberal Reformator (PLR), unul dintre aliatii PSD in aceste alegeri. Pentru a-i multumi pe toti, cei din PSD urmeaza sa dea si functii publice de conducere partidelor cu care se afla in alianta. Rosca a fost membru PNL, insa de cateva luni a trecut in formatiunea lui Tariceanu alaturi de alti consilieri judeteni.

O alta schimbare care se va petrece la varful institutiilor publice deconcentrate iesene va fi si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In prezent, director in cadrul acestei structuri este Radu Grigoras, detasat din cadrul Prefecturii Iasi, dar apropiat al liberalilor. In locul acestuia va ajunge chiar un membru PSD Iasi, consilier judetean ca si Ciprian Rosca. Este vorba de Vasile Citea. Si numirea acestuia la varful Oficiului de Cadastru ar urma sa fie oficializata dupa desfasurarea turului doi al alegerilor prezidentiale. In acest moment, singurul impediment in numirea acestuia la Cadastru este ca Vasile Catea va fi probabil noul sef al Federatiei Romane de Box, iar aceasta functie il va impiedica sa mai conduca o deconcentrata din Iasi.

Liberalii, curatati unul cate unul

Acestea nu vor fi si singurele schimbari petrecute la varful deconcentratelor iesene. In calcul a mai intrat si inlocuirea lui Dragos Mandache din functia de sef al departamentului Inspectii Tehnice Periodice si Supraveghere Parc National de Vehicule (ITPSPNV) din cadrul Registrului Auto Roman (RAR) Iasi. Acesta a ajuns pe functie dupa ce a fost pana si soferul personal al lui Cristian Adomnitei. Ajuns sef zonal in cadrul RAR, Mandache nu a mai iesit cu nimic in evidenta. Chiar si asa, acesta ar urma sa fie inlocuit din functie cu fostul subprefect Cristian Angheluta, in prezent membru UNPR, o alta formatiune politica apropiata de PSD. Practic, s-a mers pe un algoritm stabilit anterior.

UNPR, PC sau PLR, partide apropiate de PSD au primit fiecare cate 2-3 posturi de deconcentrate, in functie de aportul adus la scorul aliantei la prezidentiale. Cum fiecare a venit cu cateva procente s-a luat in calcul numarul total de directii deconcentrate si s-a decis ca o formatiune poate avea cel mult cateva directii. Aceste partide ar urma sa primeasca tocmai posturile ocupate acum de catre liberali. Chiar si asa, sunt vizati de schimbare si unii social democrati.

Un exemplu in acest sens este si postul de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, unde sef este Mugurel Ovidiu Laicu, protejatul deputatului PSD Anghel Stanciu. Laicu a fost desfiintat public in cateva sedinte inclusiv de sefii PSD, pe motiv ca este incompetent, iar in locul acestuia ar urma sa vina fostul prefect Romeo Olteanu, caruia i s-a promis un post dupa ce a plecat din Prefectura Iasi. Si aceasta schimbare va fi luata in calcul cel mai probabil dupa prezidentiale.

Comentarii
 • Domnul Ponta se crede deja presedinte ,asta inseamna ca oamenii vor fi numiti in functii pe criterii politice si nu pe competente profesionale ,din pacate asta e tara in care traim de fapt ne chinuim sa ne ducem existenta de trait traiesc ..alesii neamului.. ne meritam soarta ca punem botu la vrajeala aiurea

 • Au spus vorbe frumoase si dl. primar si dl. presedinte Andrei Dolineaschi. Vreau sa le multumesc si eu domnilor Mircea Pop, directorul general al CNADNR si domnului Ovidiu Laicu, directorul regionalei Iasi pentru ca au facut posibila aceasta reabilitare a drumului, reabilitare pe care o vom continua in perioada imediat urmatoare …. Senator Doina Feodorovici 2013 Flamanzi zilele
  orasului . E tare incompetent domnul Laicu ,mama lui de hot.

 • Podul din comuna Gârleni a fost inugurat ieri, în jurul prânzului. După ce mai bine de zece ani i-a adus la disperare pe conducătorii auto din Bacău și nu numai, acum lucrările s-au finalizat.

  DUOA 10 ANI DE CHINURI PODUL DE LA GSRLENI A FOST REABILITAT SU REDAT CIRCULATIEI

  …………………………
  La eveniment au luat parte oficialitățile județene, în frunte cu președintele Consiliului Județean, Dragoș Benea, și subprefectul Dorian Pocovnicu, dar și primarul Ionel Turcea, din Buhuși., care au Multumit domnului director Laicu pentru modul profesionist de abordare a acestei lucratieve Evenimentul nu a beneficiat de pangli…..
  …………………………………………….

  Mama lui de incompetent,cine naiba l-a pus….

 • Analfabetul Câtea este superb pentru Cadastru ! Și în C.A. de la Pneumoftiziologie și-a adus o contribuție deosebită – privește ca vițelul la poartă nouă, dar ia niște bani munciți !!! Prezența unei somități ca domnia sa este indispensabilă.

 • Conform primarului orasului Darabani Cornel Aroșoaie, lucrările sunt finalizate în proporție de 97%, fiind necesare doar ultimele retușuri. „Acest drum national , cu parcările proiectate de Consiliul Local, cu intrările laterale conform proiectului stabilit, a fost asfaltat datorită domnului senator Serban Mihăilescu, a domnului deputat Andrei Dolineaschi a domnului director DRDP Iasi Ovidiu Laicu și a tuturor celor care s-au interesat ca localitatea Darabani să aibă posibilitatea ca de la Vama Siret la Vama Rădăuți Prut să se treacă prin orașul nostru fără a fi probleme. De asemenea, să nu uităm de confortul cetățenilor din Darabani , . Lucrari de asemenea anvergura nu s-au facut in ultimii 30 de de ani ”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Cornel Aroșoaie, primarul orașului Darabani.

 • ASA DA!… De câteva zile a început plombarea strãzii Republicii din Bârlad, care apartine de CNADNR, deci este în atentia Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi. Dupã ce vor fi fãcute lucrãrile de aducere la acelasi nivel al strãzii Republicii de la Fepa la Confectii, se va trece la asfaltarea integralã a DN 24 D, cum mai este denumitã strada care strãbate Bârladul.
  Pentru Bârlad, refacerea strãzii Republicii, este unul dintre cele mai bune lucruri ce se putea face,acest boulevard nu mai cunoscuse astfel de reparatii de peste 40 de ani. Multumim pe aceasta cale domnului ing. Ovidiu Laicu directorul DRDP Iasi a spus pentru Vremea Noua Vaslui domnul deputat Adrian Solomon. Aceleasi cuvinte de apreciere asupra directorului DRDP Iasi le are si Primarul Barladului C. Constantinescu “ Un om deosebit, un profesionist adevarat,il voi propune CL Barlad pentru CETATEAN DE ONOARE AL BARLADULUI….. “

 • Din surse sigure, pentru a fi multumita lumea la DRDP, i s-a promis directorului fara portofoliu Danut Pila functia de director la CITADIN . Se stie ca Pila e un profesionist de marca in breasla drumarilor, a absolvit si doctoratul in economie e expert in redresari de societati si e un exceptional evaluator.Un asemea om trebuie valorificat si cel mai bine este plasarea lui la unitatea de drumuri a primariei. Cu Pila in echipa vor pleca multi de la DRDP in special specialisti in mecanizare .

 • Unui securist amarat din Iasi , ii curg balele dupa viata drumarilor ieseni ,unde s-a aciuat si paraziteaza de peste doi ani belind belingherul, dar nu degeaba ci contra a peste 2000 de epuroi /luna. . A moştenit şi a conservat un vechi obicei – să-şi bage nasul cu perseverenţă în treburile altora. Acest individ a ajuns securist fiind preluat cu ciripit cu tot. Nu are talent, nu are vocaţie decît pentru făcut rău. Individul pozează tot timpul în om de omenie apăsat de grijile salariatilor . În realitate, nu ştie cum să uneltească la liniştea celor care nu le sînt pe plac şi pe care îi cataloghează drept duşmanii salariatilor. Sapă adînc la rădăcina incomozilor pentru a îngropa fitile. Are o satisfacţie nebună cînd aruncă în aer întreaga directive cu articole platite prin mass media ieseana. La el nu apeleaza decat cei care au interesul sa involbureze apele. Rusine si mare bluestem pe drumarii ieseni.

Adauga un comentariu