Actualitate

Cutremur fara precedent in justitie! Sase judecatori sunt anchetati la DNA Iasi

Publicat: 10 sept. 2012
1

@ Premiera absoluta in justitia ieseana: sase magistrati de la Judecatorie, Tribunal si Curtea de Apel sunt pusi sub acuzare in mod oficial pentru ca ar fi dat mai multe sentinte cu neglijenta @ Mai multi ingineri cadastristi au sustinut ca oamenii isi puteau intabula terenurile cu ajutorul instantei de judecata chiar pe baza unor documente false @ Lista judecatorilor chemati pentru prezentarea invinuirii contine si cel mai important nume al magistraturii iesene la momentul de fata: Cristina Valeanu, presedintele Curtii de Apel Iasi @ Problema de fond priveste modul in care au fost solutionate mai multe dosare deschise de oameni impotriva Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi @ La audieri a fost chemata si avocata Doina Stupariu, alaturi de notara Iulia Paduraru

Situatie fara precedent in justitia ieseana! Sase judecatori ieseni, de la Judecatorie, de la Tribunal si de la Curtea de Apel Iasi, vor fi chemati la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA). Acuzatia de fond este aceea de neglijenta in serviciu. Pana la inchiderea editiei, nici unul dintre magistratii chemati la DNA nu a vrut sa comenteze aceasta situatie. Atat reprezentantii instantelor de judecata cat si procurorii de la DNA Iasi mentin o tacere de mormant in acest caz. Deocamdata, nici unul dintre cei chemati la DNA nu stie motivul pentru care se intampla acest lucru. Evident, toata lumea banuieste cam despre ce ar fi vorba… Modul in care au fost solutionate mai multe dosare care privesc stabilirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri. Procurorii DNA verifica daca judecatorii si-au indeplinit activitatea cu rea credinta atunci cand au dat verdicte in acele dosare de natura civila.

Lista cu cei chemati la DNA

Din informatiile reporterilor BUNA ZIUA IASI, lista judecatorilor care urmeaza sa fie audiati in dosarul nr. 120/P/2010 la DNA este urmatoarea: Maria Samoil, Georgiana Claudia Mocanu, Mirela Anton, Adriana Carmen Stoienel, Carmen Dascalu si Cristina Valeanu. Aceasta din urma este sefa Curtii de Apel Iasi. Acuzatia de fond este aceea de neglijenta in serviciu. O situatie ciudata o vizeaza pe Georgiana Claudia Mocanu, de la Judecatoria Iasi, care este acuzata de complicitate la infractiuni privind serviciul. Mai concret, aceasta ar fi complice cu celelalte judecatoare, chiar daca se afla la instante separate. Toate numele mentionate au ceva in comun: au intrat in dosare civile, acolo unde ar fi de fapt problema. Mai concret, problema este la dosarele care privesc inregistrarea terenurilor la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi. Alaturi de cei 6 judecatori este chemata si notara Iulia Paduraru. De precizat ca acestia vor merge la DNA pe data de 17 septembrie.

Acuzatia de baza: neglijenta in serviciu

Ar fi fost date o serie de hotarari judecatoresti in procese intentate de diferite persoane impotriva Oficiului de Cadastru, iar judecatorii ar fi dat solutii fara sa fie atenti la continutul dosarului si fara sa motiveze in mod corespunzator acest gen de cereri. In mod normal, hotararile judecatoresti nu pot sa fie verificate de organele de ancheta penala decat daca in spatelor lor ar sta o infractiune savarsita de judecator. In acest caz, procurorii ii suspecteaza pe judecatori de neglijenta in serviciu. „Încalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasa, daca s-a cauzat o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia ori o vatamare importanta intereselor legale ale unei persoane, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda”, se precizeaza in articolul 249 din Codul Penal in ceea ce priveste neglijenta in serviciu.

Li se aduce la cunostinta inceperea urmaririi penale

Pe parcursul ultimilor ani, tot mai multi ieseni au reusit sa-si intabuleze terenurile prin diferite tertipuri aflate la limita legii sau chiar prin ilegalitati, cu ajutorul instantelor de judecata. Pentru ca multe dintre dosarele care privesc Oficiul de Cadastru sunt formale, fara prea multe documente de analizat, judecatorii s-ar fi obisnuit sa dea solutii fara sa-si manifeste rolul activ. Cel putin asta este perspectiva procurorilor de la DNA. Trebuie mentionat ca niciunul dintre judecatorii amintiti mai sus nu este acuzat de fapte de coruptie, iar ancheta este abia la inceput. Cert este ca procurorii au deja cateva indicii clare ca este ceva putred la mijloc pentru ca au inceput urmarirea penala impotriva celor sase magistrati. Dosarul nu este la o simpla cercetare prealabila, ci au fost adunate deja cateva probe pe baza carora s-a dispus inceperea urmaririi penale. In cazul in care informatiile initiale nu se vor confirma pana la finalul anchetei, se va decide scoaterea de sub urmarire penala. „O sa ma prezint la DNA in ziua in care am fost citata. Inca nu stiu despre ce este vorba”, a precizat Cristina Valeanu, sefa Curtii de Apel Iasi. Aceasta va fi chemata la DNA pe data de 19 septembrie, ora 12.30. „Nu stim nimic despre acesta ancheta”, a declarat Alexandru Florin Andrei, purtatorul de cuvant de la Tribunalul Iasi.

Cheia dosarului, inginerii topometristi

Potrivit informatiilor neoficiale detinute de BZI, multe dintre datele privind acuzatiile aduse judecatorilor provin de la inginerii cadastristi si chiar de la angajati ai Oficiului de Cadastru. Unii dintre acestia au fost audiati chiar si in calitate de invinuiti in alte dosare ale DNA si au vorbit despre golaniile care se faceau cu ajutorul instantelor de judecata. Unul dintre cei care ar fi acceptat sa furnizeze informatii sensibile anchetatorilor ar fi Bogdan Raduc, actionar al societatii Promix SRL Iasi, un topometrist care s-a ocupat inclusiv cu afaceri imobiliare. De asemenea, o alta persoana care ar fi acceptat sa vorbeasca deja cu procurorii este Ciprian Cravelos, partener de afaceri cu Raduc. Se pune problema chiar ca instantele de judecata ar fi dispus intabularea unor terenuri pe baza unor documente false. O problema delicata priveste procesele pe care le-ar fi avut primarul Ioan Leonte de la Gorban, in ceea ce priveste recunoasterea dreptului de proprietate asupra unor terenuri. Avocata Doina Stupariu a fost citata pe data de 18 septembrie, ora 8.30. Aceasta este cea care i-a aparat pe unii dintre justitiabilii care s-au razboit cu Cadastrul.

Comentarii
 • Nu are cum tine incadrarea pe care ati anuntat-o. Daca lucrurile stau precum in relatarea Dvs,dosarul nu e decat un mare fas. E straniu ca intr-un dosar inregistrat in 2*** (cum indicati)sa se ajunga abia acum la inceperea urmaririi penale.
  Cunoscand rateurile constante si naucitoare ale echipei DNA Iasi, coroborandu-i istoricul cu analiza juridica a situatiei prezentate de Dvs,inclin sa cred ca totul nu e decat o facatura prin care se incearca separarea apelor in razboiul pt putere in instantele iesene si nimic mai mult. DNA Iasi a fost in mod constant aparatorul si albitorul fostilor comunisti si neocomunistilor, acoperitorul echipei lui Vlasov.Cu onorabila Pivniceru la carma MJ,nostalgicii au prins dor de putere si nu fac decat sa foloseasca DNA-ul pe post de cleste de scos castanele din foc,incat instantele iesene sa se poata colora politic.Uitati acuzele penale aduse celor 6.In instantele iesene sunt „mere”infinit mai putrede decat cei indicati-retele in care anchetatori si magistrati isi impart beneficiile cot la cot cu camatarii,judecatori care tranzactioneaza dosare penale pe favoruri sexuale.Sunt de toata jena… Doar Dumnezeu mai poate face curatenie printre ei… si daca ar face, probabil ca s-ar desfiinta pt lipsa de personal.

 • IN ATENTIA D.N.A.IASI,INTRA-TI MAI TARE IN TOATE INSTITUTILE JUSTITIEI IESENE.SUNT CUNOSCUTI MULTI JUDECATORI DE LA TOATELE INSTANTELE DE JUDECATA,CARE FAC ASEMENIA HOTII,CU AR FI :IN LOC SA ANULEZE TITLURI DE PROPRIETATE CELOR CARE NU AU AVUT NICI ODATA TERENURI SI NICI NU AU DOMICILIU IN RESPECTIVA COMUNA,SAU NU AU AVUT NICI ODATA ROL AGRICOL SI SE TREZESC DEODATA CA AU DREPTUL LA TERENURI, GRESIT, LUATA ASEMENEA HOTARARE,DE TOATE INSTANTELE DE JUDECATA.ACESTE INSTANTE IN LOC SA-I DEA CASTIG DE CAUZA CELUI INDREPTATIT LE DA CELOR CARE DAU EUROI MAI MULTI.D.N.A-UL BAGATII LA PUSCARIE PE ACEI JUDECATORI.VEDETI CA SEFA CURTII DE APEL FACE ASA CEVA ,DAR CE SA MAI SPUI DE CEILALTI JUDECATORI CARE NU SUNT SEFII.AFARA CU EI SI BAGATII IN PUSCARIE.ASTA NU-I PRIMA DATA CAND FAC JUDECATORII ASA CEVA,AM EXEMPLE MULTIPLE,AM SA LE DAU SI NUMELE,IN VIITORUL ARTICOL.STIU DE LA AVOCATII CARE FAC ARANJAMENTE CU JUDECATORII.

  • Stupariu sa inceteze cu scandalurile prin Instantele de judecata , de ce i se permite sa intrerupa sedintele , Cine este aceasta individa tupeista ??????
   DNA-ul sa se autosesizese si cu aceasta avocata care isi face de cap si nu-i pasa de nimeni . Unde si la cine cotizeaza de are atat tupeu TIGANESC

 • daca declaratia de interese este asa cum stiu ,cat de curand o sa o vedem pe ALICE cea zambitoare cu lacrimi pe obrajorii inocenti (cred ca ai gresit la plata chiriei dar nu este mare lucru NU?.cand te aresteaza am sa aduc FANFARA pe scarile tribunalului,si am sa dau de baut la toti.******* se strange latul…….urmezi doar ca cei de la INSP>JUDICIARA au o mica vacanta.iti doresc fericire asa cum mi-ai dat tu mie.colega ta creata este cam trasa la fata ….DNA stieeeeee…..sa-ti fie bine asa cum i-mi este mie ..BAFTA

 • cred ca este vb .de CASCAVAl o nenorocita care face ce vrea si zambeste,fara nici-o rusine..cred ca stii multe daca vrei da-mi id–ul tau si iti spun ce stiu si eu +actele pe care le am..aranjamente in stil mare cu inproprietariri pe la slobozia si schitu duca….mult noroc dna,PRESEDINTE….

  • MARIA esti cumva av. celebra care tipa prin salile tribunalului ,cea care aranjeaza dosare pe banda rulanta????poate vei spune cine esti? sau eu zic sa avem rabdare ca te vedem la TV.cum le insotesti la DNA.la audieri…bafta si noroc .de fapt ce ai scris aici vei sustine si in fata procurorilor dna..

   (anticoruptie) legatii fratilor..

 • CINE DOMNULE…AV.A. MARIA….?????? EU NU CRED Dna. ESTE UN MONUMENT DE CORECTITUDINE SI ,,PROFESIONALISM”ASA SA VA AJUTE CEL DE SUS…NU SOTUL DOAMNA.

 • Poate redeschideti si dosarul d-lui Valeanu in care promitea , garanta reusita in ds Tiberiu
  Cristodorescu in discutia tel cu acesta motivand prin numirea d-nei Petronela Cristina Fuierea Valeanu pr. Curtii de Apel. Atunci d-na a semnat retroactiv ascultarea tel unor av s.a.m.d.ptr spalarea sotului. Daca-i LEGE atunci Lege sa fie ptr toti

 • Pina la proba contrarie sunt toti corecti,cinstiti,eu nu cred ca in JUSTITIA ROMANA este cineva corect,cinstit,cine nu are de-a face cu ei nu stiu,dar cei care au procese ,este o bataie de joc,faci KM.pentru 2-3 min. cit staii in sala de judecata si ei amana si amana doar sa ia bani. IN JUSTITIA ROMANA TOTI SUNT CORUPTI ,NICI UNUL NU E CORECT,CINSTIT,VORBESC IN CUNOSTINTA DE CAUZA CA MA TIN PRIN PRIBUNAL DE *-5 ANI PENTRU UN PROCES DE MOSTENIRE.NU MAI ZIC DE NOTARI CARE IN ANII 9*-2**0 ERAU LIPSITI DE ORICE VSCRUPULE,S-AU FACUT DEZMOSTENIRII IN MOD ILEGAL;DEOARECE ERAU MANA IN MANA CU FAMILIILE IMPLICATE,SI SE DEZMOSTENEAU FRATI,CARE ACUM AU AJUNS IN TREBUNALE SI SE JUDECA DE ANII DE ZILE.ASTA E O TARA DE HOTI,MINCIUNOSI CU TOATE INSTITUTIILE CARE AR TREBUI SA TE APERE CORUPTE .MAI ALES IN ZONA PASCANI NOTARII AU FOST MANA IN MANA CU INFRACTORII SI ACUM NU-I POTI TREGE LA RASPUNDERE CA SUNT FAPTE CARE ZIC CA SUNT PRESCRISE.ESTE O BATAIE DE JOC DE FAC NOTARIATELE SI IMPLICIT TREBUNALELE.NU MAI CREDE NIMENI CA IN ROMANIA ESTE CORECTITUDINE IN RESPECTAREA LEGILOR SI A DREPTURILOR CETATENILOR,TOTUL ESTE O MASCARADA ORDINARA

  • Pari a fi doar un frustrat.
   Numai procurorii stiu de ce i-au chemat pt audieri la DNA, iar unii dintre ei au fost pusi sub urmarire penala deoarece nu exista alta modalitate pentru ca acestia sa se prezinte acolo.

 • Purtatrorul lor de cuvint a luat terenuri in bucium cu acte false date de ei!!!sint niate excroci care au deposedat oamenii de terenurile lor si nu ai unde reclama!!!ca ajungea tot la ei!!!au reclamatie la dna de ani de zile!!!

  • STUPARIU D. sa lase oamenii in pace si sa-si mai vada de dosarele ei , ca tare o intereseaza capra vecinilor Constitutionali , paiul din ochii altora , decat ” BARNA” din ochisorii ei imbatraniti de atata BARFA .

  • Pe Zaharia Oana Lefter , care abuzeaza de functie si face ea ce vrea fata de avocatii Constitutionali, o zi ii primeste , a doua zi nu , si striga in gura mare , ca … iaca asa vreau eu , de ce nu este trasa la raspundere ?? Unde este suveranitatea legii? cand judecatorul nu decide pe lege , ci asa dupa cum ii convine ?! RUSINE JUSTITIEI IESENE CU ASTFEL DE OAMENI FARA MORALITATE SI VERTICALITATE.

   • Cu privire la comentariu despre jud. Lefter Oana , asa este isi incalcat atributiile cu privire la Baroul paralel , pe judecatoare nu trebuie sa o intereseze ce avocat si-a ales partea , doar sa-i legitimeze si atat. , NU ESTE TREBA LOR CU PRIVIRE LA BAROURILE PARALELe. Dar aceasta judecatoare este partinitoare fiindca il are pe barbat-su in Baroul traditional si mititica in loc sa-si vada de statutul magistratilor, ea , ii pandeste pe Constitutionali .

 • Stupariu este o capra de femeie care o intereseaza tot ce misca , la un momendat nu mai incapea nici de avocatii ei- colegii traditionali .
  Trebuie ignorata ca nu mai reprezinta o valoare , s-a dat in pete prea tare .

  • Cat priveste pe avocatii Baroului paralel- Bota , acestia au toate actele in regula , functioneaza in baza unor sute de hotarari judecatoresti date tot de voi magistratii , asa ca nimeni nu va intelege de ce tot ii hartuiti , la o adica va improscati singuri cu noroi colegii , fiindca tot voi ii recunoasteti . Atunci unde e Justitia ? Ce reprezinta haosul asta ?

   • Avocatii ” baroului paralel” sunt niste infractori care nu au nici un act in regula si profeseaza fara drept. Ei nu sunt paraleli numai cu baroul ” traditional ” cum il numesc ei , ci si cu stiinta dreptului.

 • Sunt avocate de mare succes in Iasul asta , respectiv , Mosnegutu ,Aldea, Gagiu etc, ati vazut vreoadata sa faca scandaluri prin Instantele de judecata ? NU , doar mahalagioaica de Stupariu , nu are somn din cauza altora .

  • Baroul paralel Bota si-a schimbat imaginea si conducerea , a intrat Decan -av. Galit si Prodecan , Cazacu Daniel care este sotul Judecatoarei de la Judecatoria Iasi – sectia civila , o sa vede-ti ca se va cunoaste schimabarea, astia sunt autoritari si nu suporta umilinta asa ca Stuparu va trebui sa accepte concurenta celor doua structuri, caci in orice domeniu exista concurenta si nu se scuipa in halul asta. Ba , mai mult , am inteles ca Ministrul Justitiei accepta aceasta concurenta

 • Toti sant niste ******* corupte fara scrupule si hrapareti nu mai comentati fara sa stiti despre ce este vorba acest individ Bogdan Raduc ,inginer cadastru , ca profesionist este egal zero ca escroc ceva mai mult este implicat in dosar cu Osoianu Emanuel cel care a facut acte false pe un teren binenteles cu girul institutiilor abilitate apoi la vandut unui procuror care cand sa descoperit escrocheria a pozat in vicima domnii de la DNA intre timp la-u prostit pe Bogdan Raduc sa colaboreze si omul a inteles , deci pana nu faci foc nu iese fum asa ca, mucles ,

  • Draga Delcea, intrucat nu stiu ce esti, barbat sau femeie, nu pot sa ma pronunt exact daca esti prost sau proasta. Invata sa scrii, intrucat aceasta fraza pe care ai scris-o nu prea are logica. Deasemenea cuvantul „vicima” nu exista in vocabularul limbii romane. In contextul „apoi la vandut”, „la” se scrie cu cratima, si „binenteles” trebuia sa fie „bine-nteles”, „sa descoperit”=”s-a descoperit” „la-u”=”l-au” Stii, a aparut si o melodie, „Ma-ta are cratima”, te sfatuiesc sa o asculti.
   In ceea ce priveste afirmatia ta „ca profesionist este egal zero”, poti sa-mi spui de unde ai ajuns la aceasta concluzie?
   Ma cunosti personal sau din punct de vedere profenional?
   Vad ca stii de Postica, ceva ceva cunosti tu, dar nu destul incat sa le spui celorlalti care comenteaza „mucles”, totusi esti departe de adevar.

   • Domnu’ inginer, nici cuvantul „profenional” nu exista… in vocabularul limbii romane, da’ vedem ca-l folositi in textu’ asta ce se doreste a fi o dovada de desteptaciune suprema ce nu e!
    De asemenea, „deasemenea” este incorect scris de catre dumneavoastra, caci, conform oricarei norme de scriere, ori trebuie scris corect in doua cuvinte separate (asa cum am facut noi!), ori – pentru un tempo mai alert al textului – se foloseste cratima (de-asemenea!). Cratima aia pe care o invocati ulterior dumneavoastra, „geniul didactic”!
    Cat despre BINEINTELES, ce sa mai zicem?! Ati facut un hocus-pocus de toata frumusetea!
    In concluzie, nu putem spune c-ati cunoaste macar ceva-ceva…

 • Mai Bogdan Raduc sa ma **** esti atat de destept incat stai in fata calculatorului si scrii comentarii mai date-n rasa matii de husen coclit important este ceea ce scrii ai omorat lumea cu gramatica ta fraere nu ai altceva de facut gasca obosita mai frustratule vezi de bagajul tau

  • „esi fraer” vroia sa insemne „esti fraier”? Nu vreau sa omor pe nimeni cu gramatica, dar nici nu permit tuturor analfabetilor sa se ia de mine.

  • Ancheta e coordonata de dl.Eva.Nu demult,domnia sa se anuntase fervent ca portdrapel al optiunilor liberale(se discuta pe atunci chiar intrarea sa in politica si dl.Vlasov nu era strain de aceasta miscare).A redevenit vocal pt ca schimbarile USL il pot propulsa spre PIICJ sau sefia DNA.De asta atacul sau nu va fi spre judecatori din spectrul USL,oricat de corupti ar fi acestia.De asta,in pofida istoricului devenirii sale profesionale(prin cele ce tin in particular de coruptie si de apropierea de primarul Nechita),d-na Pavelescu, cat si alti juzi putrezi care pozeaza in incoruptibili sunt intangibil pt DNA Iasi.Implicarea in ancheta a lui Eva imi intareste convingerea ca in discutie nu e decat rafuiala pt conducerea CAI si propulsarea spre vatful procuraturii a celui prin care se fac jocurile,aka dl.procuror Emilian Eva.Sa te iei de Valeanu si samoila,dar sa nu o vezi pe Pavelescu atunci cand anchetezi penal in funciar, sau pe Dublea si Dan Anton in penal spune multe despre DNA-ul de la Iasi…,curtea pupilelor domnului Badarau….

Adauga un comentariu