National

Cutremur in domeniul bancar. O banca din Romania este anchetata pentru spalare de bani

Publicat: 13 iun. 2016
1

Banca Comerciala Romana (BCR) este anchetata pentru spalare de bani. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a decis, ca urmare a unei plangeri, sa transmita catre DNA verificarile in ceea ce-l priveste pe Remus Borza privind anumite fapte de abuz in serviciu in proiectul imobiliar Silver Mountain din Poiana Brasov. Instanta de judecata a decis prin aceasta sentinta definitiva si verificarea de catre DIICOT a BCR cu privire la presupuse fapte de spalare de bani.

Potrivit instantei, BCR ar fi putut savarsi infractiuni de spalare de bani constand in dobandirea unor imobile situate in Tancabesti, dar si a activului Silver Mountain, din Poiana Brasov, compus din pest 170 de apartamente.

Totul  a inceput anul trecut cand s-a facut o plangere penala impotriva lui Borza, la DNA. In luna ianuarie, DNA a decis plasarea cauzei in care este implicat Borza si si-a declinat competenta la DIICOT cu privire la posibile alte fapte. 

Initial a fost o plangere banala impotriva lui Remus Borza, in calitate de lichidator al proiectului Silver Mountain. Plangerea a fost facuta de o firma de recuperare de debite pentru o creanta de aproximativ un milion de euro. 

Plangerea a fost clasata de DNA, iar firma lichidatoare a atacat decizia DNA la Curtea de Apel Bucuresti. Drept urmare, o parte din dosar se va intoarce la DNA pentru cercetarea unor fapte de posibil abuz in serviciu, iar la DIICOT, BCR va trebui sa dea explicatii cu privire la posibile infractiuni de spalare de bani.

Este prima data cand o banca din Romania este implicata intr-un astfel de scandal si cand i se aduc astfel de acuzatii printr-o sentinta definitiva a instantei de judecata.

Adauga un comentariu