Sport

Cutremur în fotbalul mondial! Barcelona trebuie să plătească 420 de milioane de euro în următoarele luni: „Austeritate sau insolvență”

Publicat: 13 ian. 2021
Barcelona are datorii de 900 de milioane de euro
FC Barcelona

PSG era clubul indicat de un studiu al KPMG, firmă de Audit, Asistență fiscală și Consultanță, drept cel mai rău afectat de pandemie anul trecut, dar lucrurile stau mai rău la alții. Gruparea franceză a primit perspective mai bune de revitalizare decât Barcelona, de exemplu. Efectele situației au fost vizibile înaintea meciului cu Huesca, scor 1-0, la care echipa a străbătut distanța cu autocarul!
125,8 milioane de euro a fost calculat deficitul clubului PSG doar în sezonul 2019-2020, urmat de Porto, cu 116, 2 milioane de euro și de Juventus, cu 89,7 milioane de euro. În schimb, Real a terminat anul cu un plus de 300.000, iar Bayern cu 5,9 milioane.

Barcelona are datorii de 900 de milioane de euro, din care aproape jumătate trebuie plătite în următoarele luni

Cei de la La Vanguardia, care au dat publicității analiza financiară, cred că Barcelona se va putea salva doar printr-o austeritate evidentă sau prin insolvență!
Catalanii au acumulat până la finalul anului 2020 o datorie imensă, 900 de milioane de euro, din care 420 de milioane de euro trebuie returnați în următoarele luni din acest an. Iar misiunea este considerată imposibilă în contextul actual, fără o reeșalonare a creditelor.

Bugetul de salarii la Barcelona este de 355 de milioane de euro

Noul președinte al Barcelonei va fi ales pe 24 ianuarie, dar va avea o misiune foarte, foarte dificilă. Pe hârtie, Barca a bugetat venituri de 791 de milioane de euro, dar condiția obligatorie este ca stadionul să se poată umple din februarie, lucru, evident, care nu se va întâmpla.
Doar bugetul de salarii al angajaților se ridică în jurul a 355 de milioane de euro, în ciuda scăderilor acceptate de toată lumea în luna decembrie. Iar în această sumă nu este adăugat bonusul de 39 de milioane de euro pe care Messi ar trebui să-l încaseze dacă rămâne la Barcelona. Pe lângă salariu, desigur!

Adauga un comentariu