Eveniment-Social

Cutremur in politica ieseana. Primarii vor sa-l dea jos pe Nichita

Publicat: 14 iul. 2015
1

@ Gheorghe Nichita nu mai are viata in PSD Iasi @ Desi incearca sa nu scape controlul filialei, primarii PSD cer ca acesta sa se dea deoparte @ „Prelungirea alegerilor interne duce la instabilitate. Il rog pe domnul Nichita sa faca trei pasi in spate. Eu ii sugerez ca politician sa ramana un simplu membru PSD si sa nu mai intervina nicaieri in alegeri”, a spus Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca

PSD Iasi se afla pe un butoi cu pulbere. Implicarea lui Gheorghe Nichita in deciziile interne ale filialei nu mai este privita cu ochi buni de social democratii din judet. Acestia cer ca Gheorghe Nichita sa nu se implice in organizarea alegerilor interne, dupa ce s-a autosuspendat din functiile de conducere detinute. Chiar si in aceste conditii, Gheorghe Nichita nu se sfieste sa inceapa campania electorala alaturi de cei care i-au declarat in continuare sustinere.

Actiunile primarului suspendat nu sunt insa sustinute si de colegii sai din teritoriu. Nichita a fost insotit de Victorel Lupu, liderul interimar al PSD Iasi si de Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni social democrati. Nichita incearca sa-l impuna pe Stanciu ca noul sef al filialei si pentru asta are nevoie de sprijinul primarilor din judet. Cu toate acestea, oamenii sunt nemultumiti de modul de lucru al primarului de la Iasi si cer ca alegerile sa nu fie lungite in toamna. In plus, primarii i-au batut obrazul lui Gheorghe Nichita si sustin ca implicarea acestuia in alegeri va aduce foarte multe deservicii partidului. Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, este unul dintre membrii cu state vechi in PSD si una dintre cele mai puternice voci ale organizatiei locale.

Citeste si: Miscare surprinzatoare a primarului Nichita. Totul a fost facut in cel mai mare secret

„Il rog pe presedintele interimar Victorel Lupu si chiar insist sa devanseze ziua alegerilor interne. El nu poate sta luni de zile ca lider interimar si de aceea trebuie sa organizeze alegerile cel tarziu la data de 1 septembrie. Prelungirea alegerilor interne duce la instabilitate. In plus, il rog pe domnul Nichita sa faca trei pasi in spate. A condus suficient partidul, acum trebuie sa lase organizatia sa se pregateasca pentru alegerile interne. Eu ii sugerez ca politician sa ramana un simplu membru PSD si sa nu mai intervina nicaieri in alegeri. In ritmul acesta o sa ne trezim si fara primar la Iasi si fara vreo sansa la titlul de capitala culturala europeana si in curand nu vom mai avea nici premier”, a mentionat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Se cere devansarea alegerilor

Acesta s-a aratat nemultumit si de decizia premierului Victor Ponta de a se retrage de la sefia PSD. Mihalache a sustinut ca Ponta nu a facut decat sa scufunde partidul prin gestul sau. „Nu sunt de acord cu demisia domnului Ponta de la sefia PSD. Dumnealui trebuia sa convoace initial o sedinta a Biroului Permanent National in care sa stabileasca o data a Congresului si sa nu demisioneze. In tot acest timp putea sa declanseze o campanie interna de pe urma careia apareau cativa candidati cu sanse la sefia partidului. Prin gestul sau a declansat o criza la nivelul partidului. Consider ca Sorin Oprescu este cel mai potrivit sa reprezinte acum electoratul de stanga. Fac apel la toti liderii PSD din teritoriu si ii trimit o scrisoare deschisa lui Ponta. Eu unul, am fost un sustinator al domnului Ponta si un factor de opinie prin care am cerut ca premierul sa fie dat de PSD”, a adaugat primarul comunei Schitu Duca.

Comentarii
  • Felicitari „Mistretule” ! Nichita trebuie sa inteleaga ca trebuie sa se retraga. Faptul ca incearca sa il unga pe Stanciu, nu face decat sa se repete istoria cu Solcanu. Va pati si nichita ce a patit Solcanu numai ca putin si mai rau. Vorba poetului : „Da-i putere prostului ca o jigneste si pe maicasa”

  • Si pe cine intereseaza ce spune taranoiul asta de la Schitu. Tu vezi-ti de poiata si cotetul tau. Vezi ca ti-a dat buruianul in porumb si tu stai la de claratii pe la ziare? omo gospodar..ce sa mai zic.

    • Suntem multi „taranoi” in Iasi care vrem sa-l dam dos pe „amantul blond”, daca mai indrazneste sa mai candideze! (ca la soriciul lui, nu se stie).

    • lepra de dorohoi sa plece acolo acasa la el la dorohoi ,la iasi nu mai are nici o sansa . doar un nou mandat la doctor vicol .acolo i-i dorim la multi ani !

  • Mihai Mihalache – a fost un lingau a lu’ Gigi. Acuma se da mare mistret. RUSINE SA-I FiE. A lins mana lui Nichita si acuma o musca. (Josnic)

  • Mihai MIHALACHE de ce lovești pe cel care te-a tinut in partid deși tot timpul jucai la cel puțin 2 capete si cu adversarii psd.!?Vezi exemplul Simirad căruia i-ai dat si un teren in Schitu Duca.Rusine!

  • Stiti proverbul ?,, Toata viata m-am ferit de taranul smecherit ,se potriveste acest ,,mare om politic ,, a fost sluga lui Niki si acum e tradator

Adauga un comentariu