Stiri Turism

Cutremur in Romania. E al doilea in decurs de cateva ore. Ce se intampla

Publicat: 21 nov. 2018
9

Cutremur in judetul Buzau, Romania, miercuri 21 noiembrie. Este al doilea in decurs de cateva ore. Institutul National de Fizica a Pamantului are coordonatele seismului.

Cutremur in judetul Buzau, la ora 01:04:50 cutremur in judetul Buzau, localizat manual. Coordonate: latitudine 45.5071; longitudine 26.4035. Magnitudinea seismului este de : 2.4, adancime: 113km. 

Cutremur in judetul Buzau. Marti seara un seism de 3,2 grade pe Richter s-a produs in judetul Buzau. 

Seismul a fost inregistrat la o adancime de 170 de kilometri, in apropierea oraselor Nehoiu (12 km), Covasna (36km), Intorsura Buzaului (37km), Valenii de Munte (48km), Targu Secuiesc (52km). 

Cutremur in judetul Buzau. De ce exista atatea cutremure

O echipa de cercetatori a avertizat inca de anul trecut ca este posibil ca, potrivit rezultatelor unui studiu pe care l-au facut, cutremurele sa se tina lant pana la finalul anului 2018. Ei au stabilit si care este cauza acestui fenomen.

Motivul pentru care anul acesta poate fi unul plin de cutremure pana la final este, potrivit acestui studiu, ca rotatia Pamantului a incetinit putin.

Potrivit specialistilor, media este de 15 cutremure majore in lume, au existat si ani in care media s-a situate intre 25 si 30, iar intervalele de timp dintre acesti ani cu mai multe seisme au fost relative egale.  

Adauga un comentariu