Sport

CUTREMUR in sportul romanesc! Simona Halep renunta la participarea la Olimpiada?

Publicat: 28 iun. 2016
1

Simona Halep a declarat, dupa ce s-a calificat în turul doi la Wimbledon, ca este foarte îngrijorata din cauza virusului Zika si ca la finalul turneului din Anglia se va hotarî, dupa ce va discuta cu medici, daca va participa sau nu la Jocurile Olimpice, informeaza news.ro.

„Trebuie sa ma informez foarte bine în legatura cu acest virus. Am întrebat multi medici despre Zika si va trebui sa discut din nou cu doctori dupa acest turneu (n.r. – Wimbledon). Am auzit ca si daca nu esti însarcinata în momentul în care esti infectata cu virusul, atunci când ramâi însarcinata se va activa. Sunt foarte îngrijorata. Intentionez sa merg la Rio, dar trebuie sa ma asigur sa acolo este totul în regula si ca nu voi avea probleme. Atunci când joc tenis, sanatatea mea este cea mai importanta.
Virusul este periculos pentru femei si multi sportivi s-au retras de la Rio din acelasi motiv. Este o dilema reala când în joc este sanatatea, astfel ca deocamdata nu pot spune nimic. Dupa acest turneu va trebui sa ma hotarasc. Voi fi dezamagita daca va trebui sa ma retrag, pentru ca îmi place mult ceremonia si îmi place cum este sa fiu acolo alaturi de toti românii. Jocurile Olimpice sunt importante pentru tara mea, dar sanatatea mea este cea mai importanta. Trebuie sa am grija de corpul meu”, a spus Halep.

În urma cu mai mult de doua saptamâni, autoritatile braziliene au anuntat ca numarul cazurilor de infectii cu Zika din Brazilia a scazut vertiginos. Riscul ca atletii si publicul care va asista la JO sa se infecteze este minim în august, când vremea este relativ rece si uscata, si având în vedere masurile de preventie luate împotriva transmiterii Zika, au subliniat atunci autoritatile braziliene.
Directoarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Margaret Chan, îndemna la începutul lunii iunie la o examinare a riscurilor unei mentineri a Jocurilor în august, „având în vedere nivelul actual al îngrijorarii la nivel international”.

În total, 151 de cercetatori au trimis luna trecuta o scrisoare deschisa OMS, în care îndemnau la o amânare sau la o mutare a JO.
OMS a declarat în februarie o urgenta la nivel international în legatura cu virusul Zika. Acesta le provoaca adultilor doar simptomele unei gripe inofensive, însa provoaca microencefalie bebelusilor ale caror mame sunt infectate în timpul sarcinii.
Adauga un comentariu