Secretele istoriei

Cutremurator! Ce a spus criminalul in serie Ion Ramaru inainte sa fie executat

Publicat: 17 sept. 2019
3

Pe data de 23 octombrie 1971, Ion Ramaru, imbracat in civil, a fost scos din celula si legat de un stalp cu o franghie.

„Dimineata, cand inca nu se dadea desteptarea, venea o grupa de interventie, il scotea din camera respectiva, era imbracat in haine civile, el stia ca urmeaza sa fie executat… Ramaru se tavalea pe jos, era foarte, foarte fricos… Am putea sa spunem ca a fost de o lasitate ingrozitoare. Nu accepta sa fie executat, sub nicio forma. Cerea iertare de la toata lumea, dorea un recurs”, avea sa povesteasca in urma cu cativa ani pentru ziarul Libertatea Ioan Chios, unul dintre cei care a asistat la executia lui Ramaru.

„Vreau sa traiesc!” au fost ultimele cuvinte ale celui mai odios criminal din istoria Romaniei. Ioan Chios a adaugat: „Trei subofiteri alesi aleatoriu l-au executat prin impuscare. Dupa impuscare, a fost ingropat chiar acolo, pentru ca era cimitir la penitenciar”.

Desi toti condamnatii la moarte puteau sa aiba o ultima dorinta decenta (o tigara, un anumit fel de mancare, un mesaj pentru familie), Ion Ramaru nu a avut nicio dorinta. Sau, poate, singura lui dorinta era sa traiasca, potrivit Shtiu.ro.

Adauga un comentariu