Eveniment-Social

CUTREMURATOR! O asistenta de la UPU Sf. Spiridon a starnit un val de lacrimi

Publicat: 05 dec. 2013

@ Asistenta medicala a indraznit sa rupa tacerea, de dragul propriului copil @ Printre zeci de bolnavi care ajung la UPU Sf. Spiridon, a incercat sa se mentina o femeie puternica @ Este pusa in fata unei situatii tragice, iar timpul este in defavoarea ei

S-a ambitionat sa duca singura aceasta povara si sa faca fata oricarei provocari. Si-a concentrat atentia asupra sutelor de bolnavi care au ajuns la urgente. O veste cumplita a obligat-o sa indrazneasca sa ceara ajutor. Catalina Marcu este in fata unui diagnostic cumplit. Pentru dreptul la viata i-a fost fixat pretul de 30.000 lei. Ieseanca este asistenta medicala si a aflat ca are o tumora, care se extinde in mod galopant. Pe 1 aprilie 2009 a crezut ca este victima unei farse sinistre. Dupa investigatii complexe, computer tomograf si rezonanta magnetica, i-a fost depistata o tumora pe trunchiul cerebral si cerebel. A urmat prima operatie la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, iar rezultatele examenului anatomo-patologic au facut-o sa vada moartea in fata ochilor. „În primavara lui 2009, începusem sa am tulburari de auz, de echilibru si cefalee. În urma unei audiograme s-a descoperit o hipoacuzie. Abia pe 14 august 2009, s-a intervenit chirurgical. În urmatoarele luni am fost sub supravegherea unui medic neurolog. Patru luni am mers cu ajutorul bastonului, am facut recuperare medicala, am urmat un tratament medical, iar abia pe 15 martie 2010 am revenit la serviciu. Prima data cand am aflat de tumora, i-am spus totul baiatului meu. Era in clasa a VIII-a si trebuia sa inceapa examenele. Am plans mult amandoi si m-a sustinut neconditionat. Am vazut multe prin spital si sunt o femeie puternica, dar am si momente in care simt ca o sa cad”, a spus Catalina Marcu.

Bursa, folosita pentru tratamentul mamei

Asistenta medicala are un baiat in varsta de 20 de ani, in primul an de facultate. Cel mai emotionant moment a fost atunci cand baiatul a venit acasa cu vestea pe care abia astepta sa i-o impartaseasca mamei. Avea in ochi o bucurie imensa pentru ca a aflat ca este bursier si isi poate ajuta mama sa-si cumpere tratamentul. Catalina este divortata de mai multi ani si lumea ei se rezuma la cei aflati in suferinta in spital si la baiatul ei. „Suntem alaturi de Catalina si incercam sa o ajutam cum putem. Este o incercare a vietii, pe care speram sa o depaseasca”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Din 2009, Catalina Marcu este asistenta medicala la Unitatea de Primire Urgente Stomatologice Sf. Spiridon din Bolta. Pe mana ei ajung zeci de copii cu lacrimi in ochi, pe care reuseste sa-i faca sa uite de teama de dentist. A facut o perioada lunga si voluntariat si a fost alaturi de orice pacient. Salariul iesencei nu depaseste 1.700 de lei, bani cu care isi creste singura baiatul. „In primavara acestui an primisem o veste buna, în sfârsit. Tumora dadea semne ca scade în dimensiune. Doar ca fericirea a fost de scurta durata, pentru ca din vara am început sa ma simt rau. În octombrie, dupa RMN, s-a dovedit cresterea galopanta a tumorii. Era vorba despre o recidiva. Asa ca, pe lânga o usoara pareza faciala pe care o port zi de zi, tulburari de echilibru, am inceput sa ma inec cu saliva noaptea in somn. La prima operatie am cheltuit peste 10.000 lei. Acum am nevoie de 30.000 lei pentru a merge la o clinica privata. E dureros atunci cand sansa mea la viata depinde de bani”, a mai spus Catalina.

Cei care vor sa o ajute pot face donatii in contul:
RO30 BRDE 240S V799 0990 2400 deschis la BRD, Iasi – Ag. Fortus
Titular cont: Catalina Marculoading...

Comentarii
 • Am avut aceeasi problema.M-a operat doctorul Poeata, la Iasi.Nu m-a costat nimic.Am ramas cu pareza faciala si cu mici probleme de deplasare, dar traiesc.

  • poeata este un neurochirurg excelent ., mi-a operat o ruda apropiata era cu risc de paralizie , azi e bine merci . intr-adevar nu ia bani si face treaba .
   Dumnezeu sa-i dea sanatate si acestui baiat si un dram de noroc mamei sa ia o decizie buna pt fiul ei

 • Catalina, te rog sa citesti bine acest mesaj si sa retii continutul!
  Sansa ta de a trai s-ar putea sa vina de la Prof TATAGIBA, din Tubingen-Germania.Intra pe net si afli tot ce vrei despre el.Este unul dintre cei mai vestiti neurochirurgi din Europa.Acolo lucreaza multi dr romani care sunf foarte omenosi si ajuta orice roman internat in spital.Incepe documentatia pt formularul E 112,in 3 zile il ai aprobat.Eu personal,prin prisma serviciului am trimis mai multe persoane la respectivul dr si toate sunt f bine,iar problemele lor erau la fel de complicate.Stiu exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i faci,nu pot sa-mi fac public nr de tel, dar astept sa intri cu un comentariu in care sa lasi un nr de tel sau o adresa de mail

 • Nu pot sa cred ca o persoana atat de splendida ca dumneaei trece printr- o suferinta atat de mare. Cunoscand persoane ca si Catalina care a facut mereu bine celor din jurul ei cred ca este o nedreptate… Ii urez din tot sufletul multa putere, si multa multa sanatate, sa treaca cu bine peste asta!

 • Si eu am fost operata an 2009 de Dr.Cotea Elena o operatie foarte grea cu infectie,ce a necesistat un antibiotic, da o suta milioane ,vechi. si nu mi sa cerut nici un leu.Datotrita dumneaei traiesc.Un Medic deosebit,cu un profesionalism deosebit.Sa fiti sanatoasa Doamna dr.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit