Religie

„Cuvine-se cu adevărat”: De ce se citește această rugăciune în Postul Crăciunului

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cuvine-se cu adevărat De ce se citește această rugăciune în Postul Crăciunului
Mulți credincioși rostesc „Cuvine-se cu adevărat”, una dintre cele mai cunoscute rugi

Mulți credincioși rostesc „Cuvine-se cu adevărat”, una dintre cele mai cunoscute rugi. Mai mult de 50% dintre oameni se roagă regulat, dintre care cei mai mulți o fac zilnic, alții săptămânal și câțiva lunar. Anumite studii au dovedit că rugăciunea are un efect pozitiv asupra sănătății emoționale, fizice și mentale a unui om.

icoana cu maica domnului
Maica Domnului este dătătoarea de viață a lui Hristos. Când vine vorba de probleme și griji, credincioșii cred și se roagă la Ea

 

Nașterea Mântuitorului, cea mai așteptată și importantă sărbătoare din an, este precedată de un post de 40 de zile, în care credincioșii se abțin de la anumite preparate, dar cel mai important, ei își arată credința prin citirea de rugăciuni.

Rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat” este adresată Fecioarei Maria, ocrotitoarea familiilor și a mamelor. Credincioșii o pomenesc în rugăciunile Postului Crăciunului, deoarece se spune că aduce binele și face minuni pentru cei cuvioși. Recitată î

În fiecare zi din Postul Crăciunului, credincioșii spun că rugăciunea îi ajută să își găsească liniștea sufletească și să scape de problemele de sănătate.

„Cuvine-se cu adevărat”: Rugăciunea cunoscută oamenilor prin arătare de înger

În împrejurimea Kareii din Muntele Sfânt, s-a izolat un bătrân cu ucenicul său. Într-o seară, la ușa Bisericii, călugărul a auzit o bătaie în ușă. Deschizând, a observat un călugăr necunoscut, care ulterior, a rămas peste noapte acolo.

Dimineața următoare, ei au cântat slujba utreniei, care este o slujbă religioasă, oficializată în Biserica ortodoxă dimineața, înainte liturghiei. Înainte de cântarea a 9-a, bătrânul a cântat până la un imn cunoscut al Sfântului Cosma Melodul

„Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii…”

Însă, străinul a cântat până la „Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru”.

poza cu biblia pe o masa
Credincioșii spun că rugăciunea îi ajută să își găsească liniștea

 

Când bătrânul a auzit această cântare, a sugerat, surprins, să cânte numai „Ceea ce ești mai cinstită”, întrucât el nu cunoaște „Cuvine-se cu adevărat”.

Pe o piatră, străinul a scris cu degetul imnul închinat Maicii Domnului. sugerând ca de acum înainte să-l cânte și ei, credincioșii

S-a dovedit ulterior că era Îngerul Domnului, trimis din cer ca să aducă imnul oamenilor.

Rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”, un simbol al Crăciunului

De cele mai multe ori, în postul Crăciunului, credincioșii recunosc că au greșit și se roagă pentru iertarea păcatelor. Ei rostesc rugăciuni care atrag binele și care curăța sufletul, închinate de obicei Sfinților, Fiului, Lui Dumnezeu și Fecioarei Maria.

Maica Domnului este dătătoarea de viață a lui Hristos. Când vine vorba de probleme și griji, credincioșii cred și se roagă la Ea. Astfel, atunci când simt că au nevoie de protecție divină, rostesc această rugăciune închinată Fecioarei, pentru a-și găsi liniștea înainte de sărbători, dar și după ele.

poza cu o carte deschisa luminata de raza soarelui
Rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat” este adresată Fecioarei Maria, ocrotitoarea familiilor și a mamelor

 

Astfel, cea mai înaltă cinstire trebuie să i-o acordăm Fecioarei Maria, întrucât ea a fost singura ființă de pe pământ care a fost cu adevărat prețioasă pentru a-L naște pe Fiul lui Dumnezeu și să devină astfel Maica lui Hristos.

,,Cuvine-se cu adevărat să Te fericim pe Tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată Maica Dumnezeului nostru.

Ceea ce ești mai cinstită decat Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai nascut,

Pe Tine, cea cu adevarat nascatoare de Dumnezeu, Te mărim”

icoana cu maica domnului si iisus
Nașterea Mântuitorului, cea mai așteptată și importantă sărbătoare din an, este precedată de un post de 40 de zile

 

Sfântul Anton

Adauga un comentariu