Eveniment-Social

Cvartetul Voces – concert cameral extraordinar

Publicat: 16 apr. 2019
1

In apropierea sarbatorilor pascale, Cvartetul “Voces” revine in fata publicului iesean si va invita la un concert extraordinar: „Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe Cruce” – ciclul de sonate pentru cvartet de coarde op. 51 de Joseph Haydn.
Joi, 18 aprilie 2019, ora 19.00, la Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” veti putea audia cele sapte meditatii muzicale pe tema ultimelor cuvinte rostite de Mantuitorul Iisus Hristos pe Cruce, redate de cele patru Evanghelii: ,,Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac”, ,,Adevar iti spun Tie, astazi vei fi cu Mine in Rai”, ,,Femeie, iata fiul tau; iata mama ta”, ,,Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit”, ..Mi-e sete”, ,,Savarsitu-s-a” si ,,Parinte, in mainile Tale dau duhul Meu”.
Cvartetul Voces a luat fiinta pe 8 aprilie 1973, printre fondatori inscriindu-si numele Bujor Prelipcean (vioara I) si Dan Prelipcean (violoncel), formula actuala fiind desavarsita de Vlad Hrubaru (vioara II) si Constantin Stanciu (viola). Dincolo de longevitate si de performantele muzicale, marele merit al Cvartetului Voces este acela de a fi intemeiat o adevarata scoala de muzica de camera la Iasi. Cvartetul Voces, ai carui membri sunt, din 1998, cetateni de onoare ai Iasului, are in palmares prestigioase premii nationale si internationale si o discografie impresionanta.

Adauga un comentariu