Eveniment-Social

CyLiis – 5 pasi curajosi pentru a intra in lumea roboticii. Proiect al Liceului Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi

Publicat: 20 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

Vrei sa faci parte dintre cei care dau forma si forta viitorului? Vrei sa proiectezi, sa construiesti si sa antrenezi roboti pentru competitii? Vrei sa vezi cat de mare este deja lumea roboticii la care tu doar visezi? Este foarte simplu sa faci parte din ea! Iata cum, echipa de robotica CyLiis, a Liceului Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi, a descoperit raspunsul la aceste intrebari odata cu participarea in 2018 la BRD FIRST Tech Challenge Romania, cea mai mare competitie de robotica pentru licee, organizata de Ascociatia Natie prin Educatie.

CyLiis a crescut si s-a dezvoltat impreuna cu concursul BRD-FTC. Intre cele 40 de echipe participante la prima editie nationala din 2017 s-a aflat o echipa de elevi ieseni care ne-au transmis bucuria si dorinta de a face si noi parte din acesta comunitate tanara, generoasa si plina de energie. Pentru echipa CyLiis, inscrierea in BRD-FTC 2018, kit-ul de start pentru constructia si antrenarea robotului de competitie, daruit de Natie prin Educatie, a fost declansatorul unei energii creative si inovative extraordinare, o forta care exista in elevii nostri si nu gasise cadrul potrivit pentru a se manifesta. Am exersat fair-play-ul in lumea roboticii la etapele nationale din 2018 alaturi de alte 90 de echipe din tara si din strainatate si in 2019, alaturi de 160 de echipe, multe dintre ele recent intrate in competitie.

Acum, in Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi sunt peste 60 de elevi care vor sa devina  coechipieri sau voluntari in cele doua echipe CyLiis, nerabdatoare sa se inscrie in noul sezon al competitiei BRD FIRST Tech Challenge Romania 2020 si sa se intreaca cu colegii lor din alte judete pentru sansa de a reprezenta Romania la Finala Mondiala din Statele Unite.
Atelierele CyLiis s-au dezvoltat pentru ca invataceii si descoperitorii de ieri au devenit mentorii de azi ai celor peste 100 de elevi de gimnaziu care lucreaza in cluburile CyLiis Junior de Robotica, Proiectare si printare 3D, Design grafic. Trei echipe de juniori  CyLiis sunt inscrise la competitia FIRST Lego League, care este organizata de asociatia CRESTEM si va avea loc in noiembrie 2019.
„Robotica uneste Romania” nu e un slogan al BRD-FTC, e o axioma. Nimic pana acum nu a convins atat de repede mediul de afaceri si companiile IT sa investeasca in educatie, sa intre in parteneriat cu liceele, sa le ofere elevilor know-how, resurse financiare si materiale pentru a incuraja si sustine integrarea principiilor STEM (Science, Technology, Engineering & Math) in educatie.

Din aceasta experienta, extragem 5 pasi simpli pentru a va convinge sa veniti alaturi de noi in acesta comunitate tanara care schimba lumea in mai bine chiar acum, in timp ce vorbim:
Pas 1. Urmareste alaturi de colegii tai ce s-a intamplat in acesti trei ani la BRD-FTC
Pas 2. Intra in legatura cu Natie prin Educatie si cu echipele care au participat si cere-le sprijin
Pas 3. Formeaza o echipa, gaseste un mentor si inscrieti-va in concurs
Pas 4. Fa-ti cunoscute ideile si cere ajutorul comunitatii de afaceri din orasul tau pentru a participa la activitatile demonstrative si de antrenament
Pas 5. Proiecteaza, construieste, programeaza si vino la competitie sa invatam unii de la ceilalti!
CyLiis nu e o poveste despre lupta sau victorie, este o calatorie extraordinara pe drumul pe care elevii isi pot descoperi si imbratisa cu bucurie pasiunile, isi pot valorifica inteligenta si creativitatea si isi pot descoperi aptitudinile pentru o viitoare cariera profesionala in domeniul fascinant al roboticii si inteligentei artificiale.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit