Magazin

Daca ar admite ca sunt toxice, industria lor ar da faliment. Noile tehnologii de „UCIDERE IN MASA”

Publicat: 05 oct. 2013
1

Studiile recente au aratat ca, la nivel mondial, aditivii chimici reprezinta a treia cauza a mortalitatii, pe primul loc fiind consumul de droguri si de medicamente si urmand apoi accidentele de circulatie.

Un aditiv este o substanta care se adauga in produsele alimentare, cosmetice, farmaceutice etc., pe parcursul procesarii lor, cu scopul de a conserva, stabiliza, ameliora sau modifica anumite calitati ale produsului (textura, consistenta, gustul, culoarea, mirosul, aspectul, echilibrul bazic etc.), ori care serveste altor functii tehnologice legate de produsul respectiv. Se estimeaza ca, in ultimii ani, o persoana consuma anual, in medie, intre 8 si 10 kg de aditivi, scrie financiarul.ro.

Industria farmaceutica ar da faliment daca doctorii ar admite ca medicamentele sunt toxice; ca ele nu vindeca, ci imbolnavesc, nu aduc la viata, ci produc un genocid fara precedent.

La fel, marile corporatii alimentare ar inceta folosirea la scara industriala a aditivilor si ar disparea complet, daca agentiile responsabile de protectia consumatorului ar admite ca acestia sunt extrem de nocivi si provoaca boli grave. Dar „ei” ne fac sa credem ca noi suntem de vina, fiind sensibili la anumite substante, si nu ei, care au contaminat toate alimentele cu substante otravitoare.

Cercetari recente din Europa si SUA au descoperit ca, la ora actuala, tehnologiile moderne folosesc aproape 70.000 de substante chimice, iar numarul lor creste anual cu alte aproape 2.000. Rezultatele acestor studii au aratat ca in sange au aparut in ultimele decenii intre 120 si 160 de substante chimice xenobiotice, care nu au existat inainte. Un numar mare din aceste substante sunt cancerigene, mutagene sau teratogene.

Majoritatea lor se gasesc in mediul nostru cotidian. Putem sa evitam otravirea corpului nostru cu aceste substante, folosind, pe cat posibil, alimentele cele mai putin poluate. Un studiu s-a realizat pe un lot de voluntari, carora li sau analizat probe de urina si sange. S-au descoperit urme de plumb, mercur si alte metale grele, solventi pe baza de clor, insecticide, pesticide, ftalati etc. In organismul copiilor exista o cantitate dubla din aceste substante.

Industria agroalimentara geme de invazia fara precedent a substantelor chimice, si ne „serveste” pana in prezent aproximativ 10.000 de aditivi, care se folosesc in produsele alimentare, cosmetice si farmaceutice. Dintre acestia, doar un numar foarte mic este mentionat pe etichete. Cei mai periculosi sunt indulcitorii artificiali, colorantii, conservantii si intensificatorii de gust. Din nefericire, nu prea mai exista produse care sa nu contina aditivi.

Cu cat sunt folosite mai multe tipuri de aditivi intr-un singur produs, cu atat el este mai periculos, efectele nocive ale aditivilor potentandu-se sinergic. Urmarile sunt catastrofale pentru sanatatea noastra. Castigurile sunt de partea industriei alimentare, iar ulterior, de partea industriei medicale, careia ii va reveni rolul de a ne „trata” de bolile „inoculate” de confratii lor chimisti din alimentatie.

In concluzie, consumand alimente preparate industrial („garnisite” cu aditivi din abundenta), ne incarcam fiinta cu reziduuri chimice care ne intoxica organismul! Trupul nostru devine astfel un depozit de substante nocive – de aici, explozia generalizata de alergii, de cazuri de scadere a imunitatii, de maladii autoimune si inflamatorii, de tumori, limfoame si cancere.





Adauga un comentariu