Boli si tratamente

Dacă aveți o boală a gingiilor, vă dublați riscul de a suferi de tensiune arterială crescută

Publicat: 02 apr. 2021
Dacă aveți o boală a gingiilor vă dublați riscul de a suferi de tensiune arterială crescută
Inflamația activă a gingiilor, caracterizată prin sângerare, este asociată cu tensiune arterială sistolică mai mare, indiferent de factorii de risc cardiovascular frecvenți.

În timp ce o treime din populație are probleme cu gingiile, un studiu publicat pe 29 martie tocmai a demonstrat legătura dintre boala gingiilor și riscul de hipertensiune.

Îngrijirea gingiilor este o măsură preventivă împotriva hipertensiunii. Acest lucru este sustinut de un nou studiu realizat la University College din Londra și publicat în revista Hypertension pe 29 martie. Cercetătorii spun că persoanele cu boli severe ale gingiilor pot avea până la două ori mai multe șanse de a avea tensiune arterială crescută. Acesta este în special cazul pacienților cu parodontită. Potrivit doctorului Christophe Lequart, chirurg dentar și purtător de cuvânt național al UFSBD (Uniunea Franceză pentru Sănătate Orală), parondita „se caracterizează printr-o infecție a gingiei și a osului care înconjoară dinții”.

Autorul principal al studiului, dr. Eva Muñoz Aguilera, cercetător la UCL Eastman Dental Institute, amintește că „pacienții cu boală a gingiilor au adesea tensiune arterială crescută, mai ales în cazurile de boală a gingiilor. Inflamația activă a gingiilor sau sângerarea gingiilor”. Studiul, efectuat în rândul a 250 de adulți cu parodontită generalizată și severă și a 250 de adulți fără gingivită, confirmă legătura dintre boala gingiilor și riscul crescut de tensiune arterială crescută. După cum a raportat Health Health, care transmite studiul, persoanele cu boli ale gingiilor sunt de două ori mai susceptibile de a avea tensiune arterială crescută.

Bacteriile declanșează reacții inflamatorii

Inflamația activă a gingiilor, caracterizată prin sângerare, este asociată cu tensiune arterială sistolică mai mare, indiferent de factorii de risc cardiovascular frecvenți. De fapt, bacteriile parodontale nu afectează numai gingiile, deoarece pot declanșa reacții inflamatorii care duc la boli, inclusiv hipertensiune arterială. Prin urmare, chirurgii stomatologici ar trebui să își examineze în mod sistematic pacienții pentru hipertensiune în cazul tratamentului cu parodontită.
Adauga un comentariu