Actualitate

Daca esti client Orange poti pati la fel! Aceasta familie a intrat in datorii pana la gat din cauza acestei firme – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 sept. 2015

@ Din cauza acestei firme, de mai bine de un an certurile nu se mai opresc in aceasta familie @ Niciunul dintre soti nu se astepta la asa ceva, atunci cand au acceptat oferta de „nerefuzat” a acestui distribuitor de telefonie mobila @ Chiar daca pe facturile primite se vede clar lipsa convorbirilor, plata perceputa este diferita de la luna la luna @ Acesti ieseni au ajuns la capatul puterilor si nu mai stiu de unde sa scoata bani pentru a-si achita datoriile @ Ambii au fost nevoiti sa se imprumute pentru a plati facturile la Orange

O simpla „oferta”, pe care un iesean a primit-o in cadrul unui complex comercial din oras, avea sa-i schimbe viata. Barbatul, client Orange de ani buni, a fost abordat de catre o angajata a companiei si i s-a prezentat o oferta care avea sa-i faciliteze serviciile distribuite. Astfel, Grigore Tamas a fost sfatuit de angajata Orange sa accepte trecerea de la „liber” la un abonament. Prin urmare, barbatul avea sa achite o suma mai mica lunar decat platea pana atunci si sa beneficieze de minute mai multe. Crezand ca face o alegere buna, barbatul a acceptat oferta, insa toata viata va regreta.

„Anul trecut o angajata de la Orange mi-a prezentat o oferta prin care, daca treceam la abonament plateam mai putin si aveam mai multe minute decat la liber. Am acceptat, pentru ca femeia mi-a spus ca lunar va trebui sa platesc cate 22 de lei. In prima luna mi-a venit o factura de 22 de lei, in a doua luna la fel, iar dupa aceea facturile au inceput sa creasca. In luna iunie 2014 am facut abonamentul, iar in luna martie anul acesta am pierdut telefonul cu tot cu cartela. Le-am spus celor de la Orange ca am pierdut telefonul, dar ei mi-au spus ca abonamentul trebuie platit in continuare. Am vrut sa fiu de buna credinta si am acceptat, chiar daca eu nu am primit o cartela in schimb sau ceva. Deci, eu din martie si pana astazi nu am folosit cartela, nu am vorbit nicio secunda, insa facturile imi veneau din ce in ce mai mari. La inceput am crezut ca vorbeste cine a gasit telefonul, dar am cerut facturile de la Orange, iar pe ele scrie clar ca in fiecare luna nu s-a vorbit niciun minut”, sustine Grigore Tamas.

Nu mai au de unde sa-si plateasca datoriile

Pana acum, sotii Tamas au facut orice pentru a-si avea facturile la zi, insa tot nu au reusit sa termine cu datoriile la Orange. „Am platit in fiecare luna facturile, 40 de lei, 70 de lei, am avut si 150 de lei pe factura la ei. Le-am achitat, dar acum nu mai am ce face. Nu mai suport, trec printr-un calvar de mai bine de un an de zile. Am fost la Orange si mi-au zis ca nu au ce sa-mi faca, trebuie sa platesc. Nu mai am de unde sa mai dau bani, nu mai am, am ajuns sa ma cert cu sotul din aceasta cauza. Ne-am imprumutat sa platim facturile la Orange, nu stiu ce sa mai fac. Pe data 28 iunie anul acesta contractul a expirat, pentru ca era facut pe un an, dar tot imi vin facturi, nu mai rezist. Nu am fost sa prelungesc contractul, nu am vorbit la telefon de pe acel numar, nu stiu ce sa mai fac. Prin iulie am facut curatenie in casa si am aruncat facturile in mare parte, pentru ca am crezut ca s-a terminat, dar au inceput iar sa imi trimita. M-a contactat si o firma de recuperari si mi-au cerut sa-mi achit datoriile. Luna aceasta am fost iar la Orange cu sotul si i-au dat o cartela cu acelasi numar ca cea pierduta, dar o am sigilata. Domnule, nu am vorbit la telefon, nu am prelungit contractul, nu stiu ce se intampla. Vreau sa inchei odata pentru totdeauna treburile cu Orange, dar nu reusesc sa-i dau de capat. Cand am plecat din sediul Orange, am trecut pe langa o farmacie si voiam sa iau ceva de acolo ca sa se termine tot. Nu mai rezist!”, sustine Doina Tamas, sotia ieseanului. Tot Doina spune ca de fiecare data cand a mers la Orange, nu a primit nicio explicatie. Tot ce isi doreste acum familia Tamas este sa incheie o data pentru totdeauna contractul cu aceasta firma.

Comentarii
 • Compania Orange este protejata de OPC. In urma cu doi ani am depus o plangere la OPC prin care am sesizat faptul ca ORANGE a inventat o factura solicitandu-mi niste bani pentru servicii inexistente, asta pentru ca am avut curajul de a le spune ca vreau ca sa imi inchid abonamentele. Mai mult, ORANGE a facut tot posibilul pentru a ma hartui, s-au folosit de acel mecanism ingenios de blocare a comunicarii dintre mine spre ei, iar intr-o zi mi-au taiat de tot semnalul desi imi platisem toate costurile catre ei (inventandu-mi pentru a acoperi masura, o factura de 5 lei). Bineinteles ca OPC nu a facut nimic, a luat de buna prima explicatie din partea ORANGE si atunci m-am lamurit si eu: de fapt OPC aplica companiei ORANGE amenzi simbolice din cand in cand ca sa arate ca de fapt ii pasa.

 • Cititi orice contract inainte de a’l semna. Orice e scris in el. Nu semnati ca chiorii. Este exclus ca firma contractuala sa nu fie acoperita. De asta nu intervine OPC’ul. Un abonament e facut pe o perioada de timp si trebuie platit indiferent la ce firma sau serviciu e facut. Cascati ochii inainte de a semna. Si apropo, daca iti pierzi telefonul, cartela, orice firma de telefonie iti da imediat alta pe acelasi numar…

 • Foarte tare articolu’! Parca e unul senzațional de difuzat la 0tv (doar ca nu mai exista).
  Dovada clara ca telefonul mobil NU este pentru toți românii… Dacă citea contractul mai bine nu apărea la ziar, dar respectivul s-a bucurat ca primește ceva aproape gratis… Totul se plătește în viata, inclusiv prostia!

 • Vorbiti numai prostii, am fost clientul Orange Romania timp de 17 ani,am avut si 4 abonamente odata sunt numai aberatii din partea lor contorizam absolut tot si ma furau la minute la internet la orice se putea fura,iar semnalul catastrofal am pierdut mii de euro datorita semnalului si stateam langa bazar.Detin un studio audio-video ma sunau clientii si spuneau ca am telefonul inchis.Isi bat joc de clientii sai mai ales astia din Moldova ca sunt mai putin pregatiti.Nu mai vorbest ca sunt cei mai scumpi la toate serviciile Compania Orange. Asa ca numai dati in contracte ca sunt facute in favoarea lor si sunt interpretabile doar in avantajul lor,am studiat contractele foarte atent.

 • eu i-am flituit, mi-au dat o teapa la un abonament de 4 eu, plateam mai mult decat atunci cand imi incarcam singura si aveam mai putine minute. Cand am cerut sa renunt la abonament, imi spuneau ca-mi ofera 2000 min, ca…ca… m-am inervat si le-am spus ca nu mai vreau abonament cu data respectiva (se incheia contractul)si de atunci, nu mai fac nici un aranjament cu ei. NU VA BUCURATI DE MINCIUNI!

 • Desteptii folesesc prepay si la acelasi pret au de trei ori mai mult decat pe abonament cu contract, plus ca au libertatea de a semuta oricand in alta retea.
  Prostii semneaza contracte aberante iau stifturi de telefoane orange pe care le poti cumpara la pret mai mic de pe piata si apoi se plang de facturi mari sau nu pot scapa de contract.
  Viata e dificila daca nu folosesti creierul

 • Daca esti prost platesti, ca nu stii sa asculti sau sa citesti un contract inainte de-al semna…. In Factura se vede clar ca abonamentul e Cangur 9 ( 9 Euro), respectiva a primti o oferta de 3 luni la jumate de pret, dar nu a auzit decat jumate de pret fara durata… Cand iti pierzi telefonul cu cartela te ducci la orice Orange si cu 5 Euro iti da o cartela noua cu acelasi numar, dca nu platesti o perioada orice factura la orice serviciu, ti se pun penalitati.

Adauga un comentariu