Sanatate

Dacă îți vine ciclu mai devreme poți fi însărcinată: Între mit și adevăr

Publicat: 23 nov. 2021
grafica femeie care sufera de dureri abdominale
Sângerarea peste sarcină se declanșează când ovulul fecundat se „lipește” de endometru

Există o serie de întrebări care apar în rândul femeilor cu privire la ciclul menstrual. Una dintre acestea se referă la faptul dacă îți vine ciclu mai devreme, poți fi însărcinată. Este bine de știut că prezența menstruației este asociată cu absența sarcinii. Sunt femei care manifestă o formă de sângerare în momentul în care sunt însărcinate, însă această sângerarea intermitentă nu este menstruație.

Specialiștii spun că din moment ce îți vine ciclul mai devreme nu poți fi însărcinată. Pe de altă parte, femeile care au obținut un test pozitiv de sarcină, dar observă o sângerare ușoară sau abundentă trebuie să consulte un doctor pentru a evita riscul de a pierde sarcina.

femeie insarcinata care isi tine mainele pe fata
Specialiștii susțin că sângerările de la început de sarcină nu sunt neapărat alarmante și periculoase

Dacă îți vine ciclu mai devreme, poți fi însărcinată? Ce spun specialiștii

Specialiștii spun că șansele pe care le are o femeie de a fi însărcinată dacă i-a venit menstruația mai devreme sunt minime, practic inexistente. Există femei care cred că este posibil să ai „ciclu peste sarcină”. Medicii susțin că acesta este doar un mit și menționează că din moment ce îți vine ciclul mai devreme nu poți fi însărcinată.

Atunci când o femeie rămâne însărcinată nu poate avea ovulație în cele nouă luni de sarcină. Astfel, menstruația se oprește temporar. O femeie care are un ciclu menstrual regulat își poate da seama foarte rapid dacă este sau nu însărcinată.

femeie care se tine de burta din cauza durerilor abdominale
Atunci când o femeie rămâne însărcinată nu poate avea ovulație în cele nouă luni de sarcină

Există cazuri în care o femeie confundă menstruația apărută mai devreme cu sângerările care pot apărea la gravide chiar din prima lună. Aceste sângerări sunt destul de frecvente, statisticile arată că una din patru femei manifestă sângerări în primele 12 săptămâni de la concepție. Specialiștii susțin că sângerările de la început de sarcină nu sunt neapărat alarmante și periculoase pentru evoluția acesteia. Dacă acestea sunt abundente și însoțite de dureri abdominale agresive este necesar să consulți un medic ginecolog.

Din moment ce această  „menstruație” se manifestă mai devreme decât data normală la care apare ciclul, atunci cu siguranță, sângerarea este provocată de implantare.

femeie care sta culcata pe pat si se tine de burta
Statisticile arată că una din patru femei manifestă sângerări în primele 12 săptămâni de la concepție

De ce se declanșează sângerarea peste sarcină: Cum se tratează această „menstruație”

Sângerarea peste sarcină se declanșează când ovulul fecundat se „lipește” de endometru și apare la 10-14 zile de la concepție. De cele mai multe ori aceasta apare mai devreme sau exact în perioada în care te așteptai să ai menstruație. De aici practic se și creează confuzia dintre sângerarea cauzată de implantare și cea provocată de ciclul menstrual.

Sângerarea de implantare este un semn de sarcină întâlnit relativ frecvent. Adesea, aceasta se limitează la doar câteva picături de sânge, de culoare roz. De cele mai multe ori, sângerarea de implantare trebuie să se oprească de la sine, fără tratament. Pentru a reuși să scapi de aceste sângerări este bine să reduci factorii de stres. De asemenea este bine să consulți un medic pentru a reuși să înțelegi exact motivul acestei mici hemoragii.

femeie care se tine de burta din cauza durerilor abdominale
Specialiștii spun că din moment ce îți vine ciclul mai devreme nu poți fi însărcinată

Medicii spun că femeile care prezintă o hemoragie la început de sarcină vor avea parte de o naștere ușoară, fără complicații.

Dacă îți vine ciclu mai devreme poți fi însărcinată? Acest fapt este un mit care a provenit dintr-o interpretare greșită a simptomelor apărute după ce ovulul a fost fecundat.

Comentarii
  • Oare nu se găsește nici-o femeie suficient de deșteaptă care sa va ia legal la întrebări pentru idioțeniile ce le scrieți? Nu, alea deștepte nu iau în considerare aberațiile voastre. De ce ati șters comentariul de ieri? Ce nu va convine? Chiar nu conștientizați ca scrieți tâmpenii și ca cine se ia după ceea ce scrieți voi poate suferi o nenorocire? „femeile cu sângerare la început de sarcina vor avea parte de o nastere ușoară, fără complicații”. Ferească-ma D-zeu, nici mama omida nu ar scrie așa ceva.

Adauga un comentariu