Actualitate

Daca n-ai calculator si acces la Internet, risti o amenda de 10 pina la 50 milioane lei

Publicat: 04 iul. 1999

Conform OG 77/99 agentii economici trebuie sa depuna la Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului, lunar, situatia debitelor si creditelor neincasate mai vechi de 30 zile. Cum primul termen de depunere expira azi, am incercat sa vedem daca agentii economici s-au conformat prevederilor legale, mai cu seama ca nedepunerea acestei situatii conduce la aplicarea unei amenzi cuprinsa intre 10 si 50 milioane.
Stupoare! Aceasta situatie se depune nu la Camera de Comert sau la Directia de Finante, cum multi agenti economici au crezut, ci chiar la Bucuresti, la Institutul sus mentionat. Partea ciudata si greu de realizat este ca transmiterea acestor date se face numai in doua moduri:
1. Pe Internet, caz in care trebuie sa se obtina o parola de acces telefonind la telefon 01/6594583, adresa pe Internet fiind: http://gama.imi.ro.
2. Pe suport magnetic (discheta sau fisier transmis prin e-mail, la adresa COMPENSARE (a) ALFA.IMI.RO.
Cum amenzile care se pot da de catre comisarii Garzii Finnciare nu sint de loc de neglijat, ne punem intrebarea fireasca – ce vor face agentii economici care au una-doua tonete, si care abia isi permit un calculator de socotit.
Cum vor transmite aceste date, cind computerul – si mai ales accesul la Internet – este inca un lux in Romania?
Consilier juridic Lili CRACIUNloading...

Adauga un comentariu