Eveniment-Social

„Daca nu iesim in strada nu ne baga nimeni in seama”

Publicat: 16 sept. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:5773;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Sindicatul Liber TEPRO a hotarit sa mute din nou conflictul de munca din interiorul intreprinderii in piata. Scopurile mitingului constau in atentionarea presedintelui Emil Constatinescu si a primului ministru Radu Vasile asupra nerespectarii de catre conducerea de la SC TEPRO SA a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, a Pactului International cu privire la drepturile economice, sociale si culturale, a Constitutiei Romaniei si a legilor Romaniei. Acest miting este, in fapt, ultima tentativa disperata de solutionare a conflictului, inainte ca sindicalistii sa faca apel la Organizatia Internationala a Muncii si la Comisia Europeana pentru Drepturile Omului. Iata ce cred iesenii despre mitingul sindicalistilor de la TEPRO.

Alexandru Agafitei, 59 de ani, pensionar:”Cred ca daca sindicalistii continua miscarile de protest, conflictul se va rezolva. Aceasta este singura modalitate prin care oamenii pot obtine o rezolvare a problemelor:daca nu iesim in strada, nu ne baga nimeni in seama”.

Maria Cretu, 59 de ani, pensionara:”Este revoltator. Oamenii simpli, muncitori au ajuns sa fie inselati si sa nu poata face nimic pentru a obtine dreptate. Cred ca sindicalistii de la TEPRO au dreptate sa iasa in strada. Doar atit ca revendicarile lor si modul in care le cer trebuie sa fie in limitele legii”.

Mihai Jemnoschi, 58 de ani, pensionar:”Ar trebui ca autoritatile responsabile sa se implice in rezolvarea conflictului. Nu cred ca se va ajunge undeva daca sindicalistii continua mitingurile de protest. Insa, cu siguranta, situatia nu trebuie tergiversata prea mult pentru ca nu se va rezolva nimic”.

Mihai Cojocariu, 43 de ani, mecanic:”Cred ca au dreptate sa organizeze mitinguri de protest. De fapt, toti oamenii ar trebui sa iasa in strada sa-si ceara dreptul la o viata decenta si un loc de munca. Cred ca aceasta este singura cale de convinge pe cei care ne conduc ca trebuie sa faca ceva pentru tara asta”.

Maria Ganea, 48 de ani, infirmiera:”Acesti oameni au muncit ani de zile, iar acum au fost dati afara. Au ramas fara servici, multi au copii de crescut. Este normal sa iasa in strada si sa-si ceara drepturile”.
Simona RELEA
Adauga un comentariu