International

Daca SUA incepe lupta impotriva Rusiei sau a Chinei, cel de-al Treilea Razboi Mondial va fi rapid si violent

Publicat: 07 oct. 2016
1

Nimeni nu vrea sa se gandeasca cu acest scenariu: ce s-ar intampla daca Statele Unite ale Americii ar declara razboi Rusiei sau Chinei? Sau viceversa? Cel mai rau, este ca poate deveni realitate daca tensiunile dintre aceste state continua sa creasca.

Conducatori militari din Statele Unite spun ca razboiul dintre state este „aproape garantat” la un moment dat in viitor, dar va fi foarte rapid, relateaza cotidianul britanic metro.co.uk. Generalul William Hix a declarat ca: „Un conflict din viitorul apropiat va fi extrem de rapid si letal, iar noi nu vom detine cronometrul”, in sensul ca nu vor detine puterea pentru a-l putea opri sau porni cand isi doresc. „Viteza evenimentelor au intrecut demult abilitatile umane. Viteza cu care masinariile pot lua decizii, undeva in viitorul indepartat si va cere schimbarea relatiei dintre om si roboti”, a adaugat generalul intr-o conferinta despre viitorul armatei, tinuta la Washington, scrie Defense One.

Declaratiile lui Hix sunt sustinute si de locotenentul general Joseph Anderson, impreuna cu seful de stat major, Mark A Milley. Ei au adaugat ca batalia cibernetica este deja o realitate si nu o mai putem evita, si nu doar din partea gigantilor Rusia si China, cat si din partea statelor mai mici.

Rusia a informat cetatenii ca „razboiul cu Vestul ar putea incepe in curand”.

De vreme ce tensiunile din Estul Mijlociu cresc, posturile de televiziune din Rusia au anuntat, cu calm, populatia ca razboiul e iminent. Zvezda, un post de televiziune national condus de catre Ministrul Apararii a declarat saptamana trecuta ca „schizofrenici din America isi pregatesc armele nucleare pentru Moscova”. In plus, presedintele Vladimir Putin a propus, luni, o lege care sa suspende acordul dintre Moscova si Washington cu privire la folosirea armelor cu plutoniu.

Oficiali din Rusia au spus vineri ca au fost construite buncare care pot adaposti 12 milioane de oameni, suficiente pentru intreaga populatie a Moscovei. La toate acestea, se adauga nerespectarea intelegerii cu privire la Siria, de catre rusi, acestia fiind acuzati de bombardamente contra civililor. Statele Unite au suspendat negocierile cu acestia miercuri, 5 octombrie.
Articol preluat de pe jurnalul.ro
Adauga un comentariu