National

Dacia Duster, cel mai vandut autoturism din Romania

Publicat: 20 mart. 2012
Dacia Duster a depasit vanzarile modelului Logan, pe piata din Romania, pentru prima oara de la lansarea autoturismului de teren al constructorului de la Mioveni.
In luna februarie, Dacia Logan nu s-a mai situat pe primul loc in clasamentul celor mai bine vandute automobile pe piata din Romania, aceasta pozitie fiind preluata pentru prima oara de catre modelul de teren al Dacia, Duster, scrie Ziarul Financiar.
Diferenta dintre cele doua modele este mica, de doar 130 de unitati, dar a permis Duster sa ocupe primul loc, dupa ce anul trecut a ocupat locul al doilea, dupa Logan si inaintea modelelor de import. 
Trebuie spus ca schimbarea de lider a venit in conditiile in care, in primele doua luni ale lui 2012, programul Rabla a fost sistat. Prin acest program, Logan inregistreaza vanzari importante, el urmand a fi reluat in primavara acestui an.
Pretul mediu al unei Dacia Duster este de doua ori mai mare decat cel al unei Dacia Logan – 15.000 de euro fata de 7.500 de euro.
„In aproape doi ani de la lansarea sa, Duster a demonstrat ca este o masina fiabila pe care se poate conta oricand. Acest lucru a contat foarte mult, mai ales in luna februarie a acestui an, atunci cand multe drumuri au fost inchise, iar pe cele deschise se circula cu dificultate”, a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.
Modelul Dacia Duster a fost lansat in primavara anului 2010, in luna martie, fiind primul SUV din istoria Dacia. Beneficiaza de doua motorizari, 1,6 litri si 1,5 litri diesel. El a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume, la putin timp dupa lansarea sa.


loading...

Comentarii
  • O ******** de masina, printre cele mai proaste motorizari la un SUV, elemente de proasta calitate, nu se merita , la banii aia iti poti lua un Nissan.

  • Domnu’ „Eu”, in primul rind, pe linga faptul ca esti in mod evident, t.impit, NU ai un Duster, deci iti dai doar cu parerea – sport national in Romania, sport practicat in special de i.mbecili congenitali. In al doilea rind, „la banii aia” NU iti poti lua un Nissan, asta e doar o fabulatie, tribulatie, compilatie, afirmatie, trepidatie, emanatie etc., si NU un adevar. In al treilea rind, scrii pe-aici doar pentru ca in viata reala (aia penibila pe care o ai) nu te baga nimeni in seama, ceea ce e destul de suparator pentru un d.obitoc ca tine. In al patrulea rind, sute de mii de proprietari de Duster din toata Europa + cevasilea prin Africa de Nord sunt mai mult decit multumiti de raportul calitate/ pret al acestui SUV. Mai precis, un raport EXCEPTIONAL. Cu diferenta de bani pina la „un Nissan” am facut si voi mai face concedii bune in Spania, Franta si Italia. Acuma, spune pe bune, ai priceput CEVA din ce-am spus aici ? Nu cred. Oricum, n-am scris pentru tine, esti prea pr.ost sa pricepi ceva. Dar nici nu puteam sa tac. Vezi tu, t.impeniile repetate de „destul” ori devin adevaruri, si asta nu pot permite !

  • garfield , esti fix tipic tzaranului roman, care nu stie prea multe , am masina mai buna ca dacia voastra, fii mandru in dusterul tau, si nu mai simti ca esti in vreun bmw…taranoi prost…cu oameni de-al de tine ne facem de ras peste tot romanas infect

Adauga un comentariu