Actualitate

Dacian Cioloș a ajuns la sediul Partidului Național Liberal. Va discuta cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor pentru învestirea Guvernului Cioloș 2

Publicat: 13 oct. 2021
Dacian Cioloș cu mâna ridicată

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a ajuns miercuri, la ora 17.00, la sediul PNL, pentru discuții cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor, în vederea unei susțineri pentru învestirea Guvernului Cioloș 2.

„Ne aflăm într-un moment excepțional, care are nevoie de măsuri excepționale. Nu am venit să aflu ce pot să-mi ofere mie, ci ce pot să ofere pentru România”, a declarat Cioloș la intrare.

Dacian Cioloş a declarat la intrare că ne aflăm într-un moment excepţional, care are nevoie de soluţii excepţionale.

Premierul desemnat a mai spus: ”Le ofer un parteneriat, aşa cum ne dorim, sper, toţi, pentru a forma o majoritate”.

La întânlnire participă doar liderii celor trei partide, PNL, USR şi UDMR, precum şi liderul grupului minorităţilor.

Primul a sosit Florin Cîţu, urmat de Dacian Cioloş, Varujan Pambuccian şi Kelemen Hunor.

Dacian Cioloș, întâlnire cu liderii PNL, respectiv UDMR

Premierul desemnat Dacian Cioloş se întâlneşte miercuri seara cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Şedinţa are loc la sediul PNL.

„Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice”, a afirmat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, care, potrivit Constituţiei, are 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

El a spus că obiectivul său este de a pregăti un guvern rapid, care să gestioneze situaţia de criză şi pentru aceasta va discuta cu partenerii din coaliţie – PNL, UDMR, minorităţi.

Întrebat, într-o emisiune la B1 TV, dacă este adevărat că miercuri va avea o întâlnire doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere, Cioloş a răspuns: „Da. Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă. E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut”.

Comentarii
  • Cioloș este sluga stim noi cui. Pe sub tricoul naționalei României poarta un alt tricou, al unei alte naționale pentru care joaca, de fapt. PNL mârâie ca sa mârâie, dar va zice „sa trăiți”, știm noi către care zări, și îl va susține pe Cioloș. UDMR va mai primi niște privilegii și încă vreo „bucata” din România și, astfel, îl vor susține. România este, deja, distrusă cu ajutorul trădătorilor și slugilor, printre aceștia numărându-se inclusiv fițuica în care scriu acum.

  • Hucia, hucia, grooh grooh, muuuu, behehe,mueeee, mueee, mars,mars, huohua, chiar am ajuns si de rasul rasului si a ursilor daca Ciolos Dacianul DIN KUR va fi iar premier , iar un guvern 0000?ROMANIA SI ROMANII NU SINT DE VANZARE DE TRADATORII SPURCATI INCOMPETENTI SI MIZERABILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pe Ciolos sa-l numeasca ca-l dam jos imediat ca nu suntem obligati noi poporul sa suportam toti vanzatorii tradatori de tara la guvernare

  • o vrem pe veorica-vasilica ea este raza noatra de soare,vrem psd doar ei stiu sa schimbe 3 prim-ministri si 80 de ministri in 3 ani cat au avut puterea absoluta si n-au facut nimic ptr populime! a au facut ceva ptr dady sa schimbe legile justitiei!

Adauga un comentariu