Actualitate

Dacian Ciolos s-a razgandit: Suntem pregatiti sa preluam guvernarea, daca e nevoie

Publicat: 12 iun. 2019
1

Liderul PLUS Dacian Ciolos a declarat astazi ca alianta USR-PLUS este pregatita sa preia guvernarea, „daca e nevoie”, insistand inca o data pentru alegeri anticipate. ”USR-PLUS este gata sa-si asume inclusiv guvernarea, daca e nevoie, insa pentru asta are nevoie de certitudinea ca poate avea un sprijin in Parlament, pentru a lua decizii care vor fi asteptate de catre cetateni sa fie luate de un Guvern legitim instalat”. Declaratia a fost facuta la RFI de liderul PLUS, Dacian Ciolos, care aminteste ca USR-PLUS pledeaza pentru alegeri anticipate.

LOVITURA pentru Klaus Iohannis. Dacian Ciolos vorbeste despre candidatura la presedintie

Dacian Ciolos si-a exprimat speranta de a exista suficienti oameni lucizi in PSD, in contextul motiunii de urgenta. ”Sunt totusi miscari care au loc in Parlamentul Romaniei, pentru ca eu cred ca multi, inclusiv de la PSD inteleg ca au jucat un lot necastigator, mai ales acum ca si-au vazut liderul in spatele gratiilor, dupa ce s-a luptat cu justitia din Romania de trei ani de zile si cred ca sunt suficient de multi oameni lucizi acolo, rationali, care sa inteleaga ca merg spre o fundatura, daca continua sa sustina PSD. Deci in aceasta logica, in mod normal, ar trebui sa fie o majoritate, care sa trimita acasa Guvernul Dancila, pentru ca Romania nu are de castigat prin ramanerea acestui Guvern la Putere”, a declarat liderul PLUS.

Intrebat de ce nu este Opozitia parlamentara mai unita in perspectiva motiunii de cenzura, liderul PLUS a raspuns: ”Ceea ce numiti dvs. Opozitie e opozitie impotriva PSD. Una e sa te unesti impotriva PSD si alta e sa te unesti ca sa construiesti ceva in Romania (…). Daca exista un minim de bun simt si de interes pentru Romania, partidele care acum sunt in Opozitie fata de PSD si vreau sa subliniez lucrul acesta, chiar daca sunt forte politice eterogene, pentru ca e o diferenta intre USR-PLUS si PNL, pe de o parte si Pro Romania si UDMR, pe de alta parte, care au cochetat cu PSD-ul mai mult sau mai putin articulat, pana acum, la Pro Romania sunt fugari de la PSD, in mare parte, deci e o opozitie acum fata de PSD si fata de acest Guvern, dar nu e o Opozitie care sa fie capabila acum sa construiasca un proiect politic articulat, prin care sa guverneze Romania si sa stabilizeze situatia din Romania. 

Si atunci, trebuie sa avem in vedere o perioada de tranzitie, in care trebuie gasita o solutie minimala pentru ca lucrurile rele care s-au intamplat in Romania pana acum si prin dezarticularea justitiei, dar si prin alungarea investitorilor, prin tot felul de decizii pe care le-a luat Guvernul, aceste lucruri sa fie stopate. Deci sa avem aceasta perioada de tranzitie si sa fim in masura sa organizam alegeri parlamentare cat mai repede, ca sa avem forte politice legitimate in Parlament”, a adaugat Ciolos.

Dacian Ciolos a reluat apelul pentru organizarea alegerilor anticipate, reiterand dorinta USR-PLUS de a-si asuma inclusiv guvernarea, adaugand ca este nevoie de certitudinea ca va avea sprijin in Parlament.

”USR-PLUS este gata sa-si asume inclusiv guvernarea, daca e nevoie, insa pentru asta, cred ca toata lumea de bun simt poate sa inteleaga, are nevoie de certitudinea ca poate avea un sprijin in Parlament, pentru a lua decizii care vor fi asteptate de catre cetateni sa fie luate de un Guvern legitim instalat”, a conchis liderul PLUS.

Adauga un comentariu