National

Dacian Ciolos tocmai a facut anuntul. Ce urmeaza?

Publicat: 24 apr. 2016
1

Premierul Dacian Ciolos scrie duminica, pe pagina sa de Facebook, referindu-se la situatia TVR, ca gunoiul nu trebuie ascuns sub pres doar pentru ca se vede urat si miroase urat in plina campanie electorala si ca sacul spart nu mai poate fi peticit doar pentru ca trebuie mers la recolta de voturi.

„Cine spune lucrurilor pe nume nu se scuza, si nici nu acuza. A venit insa vremea sa fim sinceri cu noi insine si sa nu tot cerem cuiva sa ascunda gunoiul sub pres doar pentru ca se vede urat si miroase urat in plina campanie electorala. (…) Nu mai putem petici sacul spart doar pentru ca trebuie de urgenta de mers la recolta de… voturi”, a scris Dacian Ciolos, duminica, intr-un raspuns la un comentariu al unui barbat care spune printre altele ca „glumele proaste ale acestui guvern continua” si ca „cine se scuza se acuza”.

Comentariul persoanei respective apare la un mesaj publicat pe 22 aprilie de Dacian Ciolos, in care premierul facea referire la un comunicat al Guvernului in care pot fi gasite clarificari legate de problema datoriilor TVR in contextul participarii la concursul Eurovision. In comunicatul respectiv, Guvernul spunea ca a constatat „cu regret” ca in spatiul public sunt lansate o serie de acuzatii nefondate” in legatura cu implicarea sau lipsa de implicare in gestionarea situatiei TVR, Executivul precizand totodata ca problema datoriilor televiziunii publice este veche de aproape 10 ani.

Intr-un raspuns la un alt comentariu, premierul spune ca „TVR are o gramada de datorii acumulate in timp, nu doar cele la Eurovision”. „Are datorii inclusiv la salariati care au dat in judecata TVR pentru salarii. In conditiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur ca daca guvernul da bani (si pentru asta trebuie sa-i ia de undeva, din alta parte) acestia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision si nu pe alte datorii”.

Totodata, prim-ministrul afirma ca a cerut Parlamentului schimbarea legislatiei pentru a putea fi aplicate masuri de redresare a TVR. „Am informat (…) Parlamentul si am cerut sa schimbe legislatia pentru a putea aplica masuri de redresare. Am cerut totodata sa numeasca de urgenta o noua conducere pentru a avea un partener de discutie si decizie. TVR e in subordinea Parlamentului”, mai scrie Ciolos, intr-un alt raspuns la un comentariu pe pagina sa de Facebook.

European Broadcasting Union a anuntat, pe 22 aprilie, ca i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni, ceea ce a dus la excluderea Romaniei de la concursul Eurovision.

Adauga un comentariu