International

Dacian ciolos, vizita de lucru in SUA. Intrevedere cu Joe Biden si vizita la Ford

Publicat: 22 mai 2016
1
Premierul Dacian Ciolos incepe astazi o vizita de lucru de patru zile in Statele Unite ale Americii, in cadrul careia va avea intalniri cu vicepresedintele SUA, Joseph Biden, si alti oficiali americani, precum si cu reprezentanti ai mediului de afaceri si membri ai comunitatii romanesti din zona Washington.
„Aceasta vizita am gandit-o in ideea de a construi pe relatia solida dezvoltata in ultimii ani intre Romania si Statele Unite. Pornind de la parteneriatul strategic pe care il avem cu SUA si aceasta experienta pozitiva pe domeniul securitatii si apararii, pe aceasta incredere reciproca intre Romania si Statele Unite care s-a construit in acesti ani, sa progresam si cu o componenta economica mai consistenta. (…) Principalul obiectiv al acestei vizite este unul legat de cooperarea in domeniul economic, dar sigur si alte domenii pe care putem continua sa dezvoltam acest parteneriat strategic”, afirma joi Ciolos.
Potrivit premierului, in cadrul intalnirilor pe care le va avea cu oficialii americani – vicepresedintele Joe Biden, secretarul pentru Comert, Penny Pritzker, secretarul pentru Energie, Ernest Moniz, secretarul pentru Agricultura, Tom Vilsack, dar si cu oameni de afaceri americani – va prezenta potentialul de dezvoltare economica a Romaniei si va incuraja investitorii americani sa vina pe piata romaneasca. Prim-ministrul a anuntat ca va merge si la Detroit, la sediul companiei Ford, pentru a incuraja continuarea investitiilor in tara noastra. „O sa am si o vizita la Detroit, la compania Ford, pentru a-i incuraja sa continue investitiile in Romania. Noi, in ultimele luni, am deblocat anumite probleme care impiedicau decizia Ford de a continua investitia la Craiova. Aceasta decizie a fost luata, insa cred ca si in jurul acestui proiect de investitii de la Craiova se mai pot dezvolta si alte investitii cu furnizori, atat furnizori pentru Ford, veniti din Statele Unite, cat si parteneriate cu companii romanesti”, a sustinut Ciolos. 
Adauga un comentariu