Diverse

Dacii au fost (si raman) …

Publicat: 22 iul. 2013
4

Dacii au fost (si raman) stramosii de baza ai poporului roman.

Peste ei s-au suprapus romanii. In prezent romanii sunt dati disparuti, dar in schimb au ramas romanitele. Totodata, conform tendintelor lingvistice la moda, romanii tind sa-si piarda o silaba din numele oficial, ramanand doar…romi.

Dacii au fost de mai multe feluri si anume:

Gan-daci, adica dacii ganditori care, din cauza obiceiului de a gandi devenisera foarte periculosi ,asa ca au fost transformati de catre niste vrajitori rai in gaze, sub care forma ii putem intalni si azi, mai ales prin blocurile vechi;

Raspan-daci, care, de asemenea, se mai pot intalni si in prezent, raspanditi difuz prin masele populare, in randurile carora raspandesc de obicei zvonuri;

Aplau-daci – acestia erau foarte numerosi pana prin 1989, dupa care s-au reprofilat in oameni de afaceri.

Cotco-daci. Acest grup era foarte redus numeric la inceput, alcatuind ceea ce azi numim barfitori de ambele sexe. Intre timp urmasii lor s-au inmultit considerabil si-i gasim in numar mare, ba stand toata ziua pe la porti si trancanind, ba prin carciumi, aratand ca sunt nascuti in vremuri de seceta, prin aplecarea ce o au si catre bauturile cu alcool.

Ramanand in domeniul istoriei antice, trebuie sa mentionam si aspectul de mare importanta stiintifica al numelui fiicei regelui Decebal. Pe aceasta o chema Decibela si se spune ca ea zbiera asa de tare incat i se auzea vocea de la Sarmisegetuza pana in toata Dacia. Ca un omagiu pentru aceasta printesa nefericita, fizicienii au numit dupa ea unitatea de masura a sunetului.

Contemporanii si aliatii dacilor au fost un popor migrator numit sarmati. Sarmatii acestia se zice ca nu plecau la lupta pana nu se ghiftuiau bine de tot cu sarmale. De aici li se trage si numele: sarmati, adica plini de sarmale. Acest fel de mancare le-a placut atat de mult si dacilor incat, inainte de disparitia lor din istorie ca popor de sine statator, l-au lasat mostenire, cu limba de moarte, urmasilor urmasilor lor, gloriosului popor roman.

Din pacate, dupa romani au navalit barbarii, care s-au dedat la tot felul de…barbarii. Dintre acestia cam printre primii au fost si gotii, veniti din tara lor, o insula amarata, pe numele ei Gotland. Ca sa complice treburile, gotii s-au impartit in doua, si anume in ostrogoti si vizigoti. Cica primii ar fi inventat ostropelul si ultimii viziera.

Dupa aceasta se parea ca au disparut din registrele istoriei, dar n-a fost deloc asa pentru ca ii reintalnim si in zilele noastre sub forma de bigoti. Probabil ca cele doua ramuri ale lor s-au reunit pe sest si au rezultat goti de doua ori, adica bi-goti, care, fiind de stirpe foarte barbara, fac in continuare ravagii pe plaiurile mioritice.

Dupa ei au aparut, tot pe plaiurile noastre, mioritizate de peste sase mii de ani…gepizii. Nu prea s-au remarcat prin cine stie ce ispravi, doar cica ar fi inventat crema Nivea, din cauza ca ei, mergand mereu calare si in bataia vantului, le crapau rau de tot buzele. Nu a ramas un document scris in acest sens ci o zicala, care spune ca unul dintre acestia „da cu Nivea sa nu-i crape buzele”, zicala ce s-a transmis din gura-n gura, sau din buza-n buza, conform legilor imuabile ale folclorului.

Adauga un comentariu