Cancan ultimă oră

Daiana Anghel, acuzată de plagiat: Cum au reacționat fanii influenceriței 

Publicat: 21 ian. 2022
daiana anghel selfie facut în mașina
Daiana se axează mai mult pe partea de frumusețe și îngrijire

Daiana Anghel „s-ar fi inspirat“ cuvânt cu cuvânt din conținutul postărilor de pe pagina The Eco Well, o platformă de comunicare care aparține Jenei Novakovich, comunicator științific și chimist cosmetic.

Daiana are un public larg pe Instagram, aceasta postând constant articole care ajută fanele în îngrijirea tenului și al părului. Acuzațiile aduse Daianei Anghel sunt negate de către aceasta. Conflictul a stârnit mari controverse în rândul urmăritorilor. În plus, au fost găsite și alte texte care aparțin lui Davin Lim, un dermatolog australian.

story de pe instagram ca dovada a furtului de conținut
În postare este scris un mesaj adresat special Daianei Anghel

 Ce acuzații aduce The Eco Well influenceriței

Preluarea conținutului, fără a menționa autorul, apare într-un story postat de The Eco Well pe Instagram. În postare este scris un mesaj adresat special Daianei Anghel:

„Bună, Daiana. Mă bucur mult că îți place conținutul postat de mine. Data viitoare când postezi cuvânt cu cuvânt, ai putea să iei în considerare citarea sursei (indiferent de unde îți iei conținutul)?“

Această acuzație publică a adunat aproximativ 5.000 de like-uri, pe când postarea originală de pe pagina The Eco Well are de două ori mai multe like-uri.

Plagiatul, o obișnuință pentru tânără Daiana

În momentul actual, tânără este un beauty influencer și o prietenă foarte bună a Cristinei Ich, care are 840.000 de urmăritori pe Instagram. Daiana Anghel ar fi preluat informații și de pe contul lui Davin Lim, un cunoscut dermatolog australian care este expert în identificarea ingredientelor naturale din produsele de îngrijire, a mai precizat Jen Novakovich. Alte acuzații în dreptul ei au fost aduse și de către James Welsh, care a comentat destul de provocator:

Daiana Anghel, tu ai copiat literalmente această postare! Nu poti să folosești aceleași cuvinte (și să le expui!) și să pretinzi că îți aparțin. Deci, continuă și dă-ne, arată-ne, studiile, referințele care te-au făcut să scrii primul articol care, printr-o coincidenţă, se întâmplă să fie același cu cel care aparține celor de la The Eco Well. Noi vom aștepta, soro

james Welsh aduce acuzații pe instagram în comentarii
Alte acuzații în dreptul ei au fost aduse și de către James Welsh, care a comentat destul de provocator

Cum a răspuns Daiana Anghel la acuzațiile aduse

Blonda nu publică un mesaj în care să-și ceară scuze public de la autoarea articolului. Mai mult, aceasta nici nu i-a transmis vreun mesaj privat. Lipsa acestor reacții au determinat-o pe Jen Novakovich să își exprime nemulțumirea pe Instagram. După părerea ei, Daiana Anghel nu ar fi trebuit să primească premiul „ELLE New Media Awards“, categoria Beauty&Health, care i s-a oferit în 2020. Asta deoaerece Daiana nu ar fi scris ceva ce îi aparține ei în totalitate.

Daiana se axează mai mult pe partea de frumusețe și îngrijire, iar content-ul ei este urmărit cu un mare interes de către fetele care întâmpină probleme ale tenului sau ale părului. Fanii sunt de părere că nu ar fi o problemă dacă aceasta s-ar documenta din mai multe surse, atâta timp cât ar preciza numele autorului. Acest conflict a stârnit mari controverse în rândul urmăritorilor, astfel acuzațiile legate de plagiat înmulțindu-se.

cristina ich si Daiana Anghel mireasa au făcut un selfie în mașină
În momentul actual, tânără este un beauty influencer și o prietena foarte buna cu Cristinei Ich care are 840 mii de urmăritori pe Instagram.

Cum a ajuns faimoasă Daiana Anghel

La doar 21 de ani, tânără a fost prezentatoare de știri, mai întâi la Tele 7 Deva, după care Antena 1, Antena 3 și Kanal D. Viață privată a blondei era ascunsă până acum de ochii lumii, dar incidentul legat de infarctul soțului a adus-o în vizorul presei. Acum, Daiana Anghel se bucură de afacerea legată de produsele cosmetice naturiste. Lipsa unei pregătiri specializate în domeniul beauty se observă în urma acuzațiilor primite. Aceasta a fost implicată și într-un scandal cu un distribuitor de pe piața cosmeticelor, care oferea produse foarte scumpe și ineficiente în lupta cu acneea.

daiana Anghel prezentatoare TV sport
La doar 21 de ani, tânără reușește să intre în pielea unei prezentatoare de știri

 

Cătălin Zmărăndescu, făcut praf de fiul lui!
Adauga un comentariu